Werkzaamheden

Molenbrug Kampen dicht voor gemotoriseerd verkeer; 17 april tot 2 mei 2023

Gepubliceerd op: 22 maart 2023 - Laatste update: 29 maart 2023, 13:12

We vervangen van maandag 17 april 06.00 tot dinsdag 2 mei 23.00 uur opleggingen van de Molenbrug in Kampen. Tijdens de werkzaamheden is de Molenbrug (Mr. J.L.M. Niersallee/N764) tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-allee dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de brug wel blijven gebruiken.

Vervangen van opleggingen

Uit inspecties in 2022 blijkt dat een aantal opleggingen in slechte staat is en op korte termijn moet worden vervangen, zodat het verkeer veilig over de brug kan blijven rijden. Van 17 april tot 2 mei 2023 gaan we 3 opleggingen vervangen. Een oplegging is het punt waar de brug op een pijler rust.

Omleidingsroutes voor verkeer

Om ervoor te zorgen dat mensen in het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen geen last hebben van de werkzaamheden, zijn er de volgende omleidingsroutes:

  • Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de autowegen N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de N50/snelweg A28.
  • Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen. Voor landbouwverkeer is dit de enige alternatieve route die mogelijk is.
  • Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de Molenbrug gewoon blijven gebruiken.

De afsluiting van de Molenbrug gaat in en rond Kampen voor langere reistijden voor gemotoriseerd verkeer zorgen. Het advies is daarom voor afstanden tot 15 km vooral de fiets te gebruiken of het openbaar vervoer. Voor gemotoriseerd verkeer zijn de omleidingsroutes via de N50/N765 en de N50/A28 het beste alternatief.

Inzet verkeersregelaars

Om het verkeer in goede banen te leiden, zetten we tijdens de afsluiting verkeersregelaars in op de Molenbrug en de Stadsbrug in Kampen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op de projectpagina van Molenbrug Kampen.