Nieuwsbericht

A10 Zuid: inloopbijeenkomsten vernieuwing knooppunt Amstel

Gepubliceerd op: 29 maart 2023

Op 5 april 2023 organiseert Zuidasdok 2 inloopbijeenkomsten over de vernieuwing van knooppunt Amstel in de A10.

Tijdens de bijeenkomsten informeert Zuidasdok bewoners, bedrijven en belangstellenden over alle aanpassingen aan het knooppunt. Dit vanwege de verbreding van de A10 Zuid.

Grote aanpassingen knooppunt Amstel

Op de A10 Zuid komt een zogenaamde parallelstructuur om bestemmingsverkeer en doorgaand verkeer te scheiden. Hiervoor vinden grote aanpassingen plaatst aan knooppunt Amstel, waaronder nieuwe verbindingsbogen en geluidsschermen.

Ook worden 23 viaducten (om)gebouwd en komen er nieuwe bruggen over de Amstel. Op verschillende locaties heeft de uitbreiding gevolgen voor het lokale wegennet.

Verbreding A10 Zuid

Tijdens het project Zuidasdok, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland, verbreden we de A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. We scheiden het bestemmings- en doorgaand verkeer van elkaar en breiden het aantal rijstroken uit van 4 naar 6 per rijrichting.

Naast het aanpassen van de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer, ondertunnelen we de A10 Zuid in het centrum Zuidas. De vernieuwing van de A10 Zuid bevordert de doorstroming en draagt bij aan de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad, de regio en Amsterdam.

Daarnaast vernieuwt Zuidasdok het station Amsterdam Zuid met onder meer een 2e reizigerstunnel, de Brittenpassage.

Inloopbijeenkomsten 5 april

De 2 inloopbijeenkomsten op 5 april vinden plaats in het Mercure City Hotel aan de Joan Muyskenweg 10 in Amsterdam (meeting room 10). De 1e bijeenkomst is van 12.00 tot 13.00 uur, de 2e bijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.