Werkzaamheden

A20: nacht- en weekendafsluitingen richting Rotterdam; 17 - 25 oktober 2022

Gepubliceerd op: 11 oktober 2022 - Laatste update: 25 november 2022, 12:32

In september 2022 is de snelweg A20 richting Hoek van Holland verbreed. Vanaf het Kethelplein tot het nieuwe knooppunt Vlaardingen zijn nu 3 rijstroken beschikbaar. Dit najaar verbreden we ook de weg in de richting van Rotterdam.

Bouwconsortium BAAK werkt 3 weekenden op de A20 tussen Maassluis en het Kethelplein. De snelweg is dan afgesloten. Het eerste weekend staat gepland van 21 tot en met 25 oktober 2022. Houd rekening met een extra reistijd 10 tot 30 minututen.

Nachtafsluitingen A20

De afsluitingen van de A20 richting Rotterdam vinden plaats:

  • Van maandag 24 oktober 22.00 tot dinsdag 25 oktober 05.00 uur, tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten Maassluis en Vlaardingen gaan al om 21:00 uur dicht.

Meer informatie leest u op de website van de Blankenburgverbinding.

Weekendafsluiting A20

Van vrijdag 21 oktober 22.00 tot maandag 24 oktober 05.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten gaan 21 oktober om 21.00 uur dicht.

BAAK werkt dan dag en nacht op de snelweg. We sluiten de Broekpolderweg en de Zuidbuurt in Maassluis/Vlaardingen af voor doorgaand verkeer. Dit doen we om sluipverkeer tegen te gaan. Als we het werk niet op tijd kunnen afronden, is er een reservenacht voor werkzaamheden gepland van maandag 24 oktober 22.00 tot dinsdag 25 oktober 05.00 uur.

Omleidingen A20

Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen leiden we het verkeer om:

  • Vanuit Hoek van Holland via de N223 en de snelweg A4.
  • Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen via Maassluissedijk.
  • Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord.

Hinder door werkzaamheden A20

Verschillende werkzaamheden zorgen voor geluid in de omgeving. Denk hierbij aan het vervangen van voegovergangen, het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails.

Werkzaamheden A20

We asfalteren de weg en plaatsen nieuwe vangrails. Bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg in Vlaardingen werken we aan de voegovergangen. Voegovergangen zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen.

Meer informatie over werkzaamheden A20

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van de Blankenburgverbinding. Hier kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project. Ook kunt u de de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgt u automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.