Werkzaamheden

A22 en A208: verkeershinder bij Velsen; september 2022

Gepubliceerd op: 7 september 2022 - Laatste update: 8 december 2022, 11:39

We vervangen in de zomer van 2022 de openbare verlichting op de A22 en de A208, ten zuiden van Velsen. In september volgen er nog enkele afsluitingen die voor hinder zorgen voor de weggebruiker. Verkeer wordt ter plekke omgeleid.

In de maanden maart tot en met juni is de verlichting ten noorden van Velsen vervangen. In juli, augustus en september wordt de verlichting ten zuiden van Velsen vervangen.

Werkzaamheden in september

  • Maandag 5 tot en met woensdag 7 september. Tussen 21.00 en 05.00 uur is de Velsertunnel A22 in de richting van Haarlem 2 nachten dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel (A9).
  • Woensdag 7 tot en met donderdag 8 september. Tussen 21.00 en 05.00 uur is de A208 vanaf Haarlem richting Beverwijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid vanaf aansluiting 1 Velserbroek richting N202.
  • Maandag 12 tot en met woensdag 14 september. Overdag zijn er werkzaamheden langs de N208 richting Haarlem. Er is geen vluchtstrook beschikbaar. Er is sprake van een rijdende afzetting op de parallelweg.
  • Donderdag 15 tot en met vrijdag 16 september. Tussen 21.00 en 05.00 uur is afrit A208 en A22 komend vanuit Haarlem naar N202 richting Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel om vervolgens te keren. Ook de toerit van de N202 vanuit Amsterdam naar de A22 is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Velserbroek naar de N208.
  • Woensdag 21 september tussen 10.30 en 13.30 uur zijn er minder rijstroken beschikbaar aan zuidzijde van de Velsertunnel.

Openbare verlichting op A22

De openbare verlichting op de A22 wordt voorzien van ledverlichting. Ledverlichting is duurzamer, verbruikt tot zo’n 30% minder energie en heeft een aanzienlijk langere levensduur. De oude lampen gingen zo’n 4 jaar mee. Ledverlichting heeft een levensverwachting van ruim 20 jaar.

Daarnaast is ledverlichting beter op de weg te richten en is de hoeveelheid licht beter in te stellen. Het resultaat is een gelijkmatige lichtverdeling en meer licht op de weg, waardoor zowel de omgeving als de natuur minder hinder van strooilicht ervaart.

Naast de verlichting wordt ook de energievoorziening bestaande uit voedingskasten en kabels vernieuwd. Van zonsondergang tot 23.00 uur brandt de nieuwe verlichting op 100% lichtniveau. Vanaf 23.00 uur wordt de verlichting gedimd naar circa 30% lichtniveau waarna het om 05:00 uur weer teruggebracht wordt naar 100% lichtniveau.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voeren we regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Advies aan weggebruikers

We adviseren weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.