Werkzaamheden

A50 richting Apeldoorn dicht wegens groot onderhoud; 5 - 22 augustus 2022

Gepubliceerd op: 20 juli 2022

Rijkswaterstaat start op vrijdag 5 augustus 2022 met het groot onderhoud aan de A50 tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen in de richting van Apeldoorn. Vanwege de werkzaamheden is het ruim 21 km lange traject tot maandagochtend 22 augustus 2022 volledig afgesloten. We verwachten forse verkeershinder.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van minimaal 30 minuten.

Werkzaamheden

De A50 in noordelijke richting tussen Arnhem en Apeldoorn krijgt nieuw asfalt. Daarnaast voeren we andere werkzaamheden uit, zoals het aanbrengen van markeringen, het herstellen van voegen, betonreparaties en het vervangen of vernieuwen van de vangrail.

Met een volledige afsluiting van 16 dagen kunnen we in verhouding meer werk verzetten in minder tijd. De hinder voor de weggebruiker is daardoor het meest beperkt. Ook kunnen we tijdens een aaneengesloten periode de veiligheid voor de weggebruiker én de wegwerker beter waarborgen dan bij kortstondige afsluitingen.

Hinder

  • De A50 richting Apeldoorn is afgesloten van vrijdag 5 augustus 20.00 tot maandag 22 augustus 05.00 uur. 
  • Van vrijdag 12 augustus 20.00 tot en met maandag 15 augustus 06.00 uur is de aansluiting Arnhem-Noord (26) op de A12 afgesloten voor verkeer vanuit de richting knooppunt Velperbroek/Duitsland.

Het verkeer op de A50 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg in de richting Arnhem ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingen

  • Verkeer vanuit Arnhem en Nijmegen in de richting van Apeldoorn wordt omgeleid via de A12, A30 en de A1
  • Weggebruikers in de richting van Twente of de Achterhoek rijden via de A12 en A18/N18.
  • Lokaal verkeer wordt via gele borden omgeleid.

Advies aan weggebruikers

  • Pas uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer. 
  • Plan uw reis goed, raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Kies een andere route of houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale routeinformatiepanelen en borden langs de weg. 
  • Houd uw real-time navigatie (Waze of Google Maps) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina van A50: groot onderhoud Waterberg - Beekbergen of bel met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur).