Nieuwsbericht

Brug Sas van Gent naar verwachting donderdag 24 februari 2022 weer operationeel

Gepubliceerd op: 22 februari 2022, 11.50 uur

Een tijdelijke oplossing voor de storing van de brug Sas van Gent moet ervoor zorgen dat de brug aanstaande donderdag 24 februari 2022 weer beschikbaar is voor wegverkeer. De brug is sinds afgelopen vrijdag in storing geraakt. Een belangrijk onderdeel in de middenpijler is toen kapot gegaan.

Afgelopen vrijdag 18 februari is tijdens een draaiing van de brug Sas van Gent een kabelrups in de middenpijler kapot gegaan. Deze geleidt kabels van besturingssystemen naar de motoren van de brug.

Als gevolg hiervan is de brug sinds afgelopen vrijdag 18 februari gesloten voor wegverkeer. Autoverkeer wordt momenteel omgeleid via de Sluiskiltunnel. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de brug Zelzate.

Tijdelijke oplossing

Technici hebben in de afgelopen dagen gezocht naar mogelijke oplossingen. Om de storing te verhelpen worden nieuwe tijdelijke kabels aangelegd. Daarmee kan de bediening van de brug weer worden opgestart. Het streven is dat de brug met deze tijdelijke oplossing weer vanaf aanstaande donderdag operationeel is. Vervolgens wordt er nagedacht over een definitieve oplossing.