Stremming westkolk sluis Weurt 28 juli tot en met 8 augustus 2021

Werkzaamheden

Stremming westkolk sluis Weurt 28 juli tot en met 8 augustus 2021

Gepubliceerd op: 7 juli 2021 - Laatste update: 22 juli 2021, 13:40

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan het middenhoofd van de westkolk van sluis Weurt. Vanwege deze werkzaamheden is de westkolk van maandag 28 juli 07.00 uur tot en met zondag 8 augustus 2021 20.00 uur volledig gestremd. De oostkolk is tijdens de stremming beschikbaar voor de scheepvaart.

Op dit moment is de middelste hefdeur elders in renovatie. Rijkswaterstaat voert tijdens de stremming verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de kolk.

Geplande werkzaamheden

De werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex Weurt, dat de komende jaren plaatsvindt. In verband met de renovatie van de middelste hefdeur zijn de komende maanden nog andere volledige stremmingen van de westkolk nodig:

  • 23 augustus tot en met 5 september voor het verplaatsen van de kanaaldeur naar het middenhoofd, waarna een aantal weken alleen een deelkolk van 140 m beschikbaar is.
  • 27 september tot en met 7 oktober voor het terugplaatsen van de gerenoveerde middelste deur in het kanaalhoofd, waarna de volledige kolklengte weer beschikbaar is.

Sluiscomplex Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex Weurt.