Verkeershinder knooppunt Zaandam (A8) door aanbrengen nieuw asfalt; 25-28 maart 2021

Werkzaamheden

Verkeershinder knooppunt Zaandam (A8) door aanbrengen nieuw asfalt; 25-28 maart 2021

Gepubliceerd op: 23 maart 2021 - Laatste update: 24 maart 2021, 10:21

Van donderdag 25 maart tot en met zondag 28 maart 2021 vernieuwt Rijkswaterstaat het asfalt op de snelweg A8 in knooppunt Zaandam. De werkzaamheden vinden in de avond en nacht plaats en kan voor vertraging zorgen voor het verkeer.

Gedurende 3 nachten ondervindt het verkeer hinder van de werkzaamheden. Het werk start elke avond om 21.00 uur. Van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart wordt de A8 komend vanuit Amsterdam na knooppunt Zaandam afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A7 aansluiting 3 Wijdewormer. De extra reistijd bedraagt 9 minuten. Tijdens de andere 2 nachten is de vertraging minimaal.

Nieuw asfalt

Het asfalt op de A8 in knooppunt Zaandam is aan vervanging toe. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de deklaag en het vervolgens opnieuw aanbrengen van deze bovenste laag asfalt. Het gaat om het asfalt op de rijstroken die in het knooppunt liggen vanuit de richting Amsterdam.

Weersgevoelige werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de verkeersluwe avond en nachtelijke uren om de hinder voor het verkeer zo veel als mogelijk te beperken. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden naast wegafzettingen ook tijdelijke omleidingen ingesteld. Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.