Saneringsplan Noord-Brabant-West A4, A16, A17, A27, A58, A59 en A65 Fase 1

Saneringsplan Noord-Brabant-West A4, A16, A17, A27, A58, A59 en A65 Fase 1

Dit geluidsaneringsplan wordt opgesteld voor (woningen langs) de rijkswegen A4, A16, A17, A27, A58, A59 en A65 gelegen in één van de volgende gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oisterwijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Tilburg, Waalwijk of Woensdrecht.

Planning

Medio 2020Bekendmaking geluidmaatregelen
Eind 2020Bekendmaking ontwerpgeluidsaneringsplan, via Bureau Sanering Verkeerslawaai is er de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen tussen 5 november en 17 december 2020.
Medio 2021Bekendmaking definitief geluidsaneringsplan

Geluidmaatregelenkaart

Wilt u weten of uw woning in de plannen voorkomt? En zo ja, wat de plannen bij uw woning of in uw omgeving zijn? In de geluidmaatregelenkaart vindt u alle informatie, van de berekende geluidbelasting tot de beoogde geluidmaatregelen. U zoekt door uw eigen postcode en huisnummer in te voeren.

Kunt u geen resultaten voor uw adres vinden? Dan kan dat komen door een van de redenen die hieronder staan.

  • Dit adres ligt te ver van een rijksweg af en is daarom niet meegenomen in de geluidberekeningen.
  • Voor dit adres is berekend dat het geluidniveau aan de buitenkant van de woning onder de saneringsdrempel ligt.
  • Dit adres ligt bij een wegvak waarvoor een project wordt voorbereid of al is uitgevoerd. Als de woning op dit adres in aanmerking kwam voor geluidsanering, dan wordt of is dit al uitgevoerd als onderdeel van dit project.

Officiële procedure

Wanneer de ontwerpgeluidsaneringsplannen klaar zijn, vindt u ze op de website van Bureau Sanering Verkeerslawaai. U heeft na de publicatie 6 weken de mogelijkheid om een zienswijze indienen. Hoe dat moet, leest u ook op de website van Bureau Sanering Verkeerslawaai. De minister bekijkt alle zienswijzen voor zij een besluit neemt. Daarna wordt er een definitief besluit genomen. Heeft u het idee dat er niet op de goede manier rekening is gehouden met uw zienswijze? Dan kunt u in beroep gaan.

Rijkswaterstaat informeert de bewoners van de, bij geluidsanering betrokken, woningen per brief over de procedure.

Op de hoogte blijven

Wilt u zo snel mogelijk op de hoogte zijn van de voortgang van het geluidsaneringsplan voor uw omgeving? Meld u dan aan voor updates via onze e-mailservice.

Vragen?

U kunt telefonisch contact opnemen met een van onze medewerkers via de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdagen, zondagen en feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur. Ook kunt u het contactformulier invullen.