A15: voltooien verbinding voor spoorverkeer en (brom)fietsers nieuwe Botlekbrug

Onderliggende pagina's

A15: Botlekbrug, voltooien verbinding spoorverkeer en (brom)fietsers

Waarom

  • De nieuwe Botlekbrug is sinds 2015 in gebruik.
  • Goederentreinen, (brom)fietsers en voetgangers gebruikten de oude Botlekbrug nog.
  • We voltooien nieuwe verbindingen voor het spoorverkeer en voor (brom)fietsers en voetgangers.
  • De oude Botlekbrug is gesloopt.

Alle doelen en resultaten

Hoe

maken bovenleidingen, installeren veiligheidssystemen, aansluiten bestaande spoor, maken op- en afritten

Heb ik last van de werkzaamheden?

Er is beperkte hinder voor het weg-, scheepvaart- en spoorverkeer. Scheepvaartverkeer hoger dan 14 m NAP ondervindt vanwege een aantal stremmingen de meeste hinder van de werkzaamheden.

Alles over hinder en maatregelen

Check actuele verkeersinformatie 24/7

Wanneer

Gereed: eind 2018/medio 2019
23–24 juni 2018

Vervangen omloopwielen heftorens oostelijke hefdeel (zijde Pernis/Hoogvliet. Afsluiting Botlekbrug voor het AUTOVERKEER van zaterdag 23 juni 03.00 uur tot zondag 24 juni 02.00 uur (geen hinder voor de (brom)fietsers, voetgangers of het scheepvaartverkeer).

7–8 juli 2018 Vervangen omloopwielen heftorens oostelijke hefdeel (zijde Pernis/Hoogvliet. Afsluiting Botlekbrug (voor autoverkeer en voor (brom)fietsers en voetgangers) en stremming Oude Maas voor hoge scheepvaart (boven 14 NAP) van zaterdag 7 juli 03.00 uur tot zondag 8 juli 02.00 uur.
17–18 juli 2018 Afsluiting Botlekbrug (voor autoverkeer en voor (brom)fietsers en voetgangers) en stremming Oude Maas voor hoge scheepvaart (boven 14 NAP) van dinsdag 17 juli 22.00 uur tot woensdag 18 juli 05.00 uur in verband met regulier onderhoud. Voor de hoge scheepvaart is er een doorvaartmogelijkheid. Zie de BAS.

Bekijk de volledige planning

Deze planning is onder voorbehoud.

Vraag en antwoord

Welke werkzaamheden worden nog uitgevoerd?

Voordat ook goederentreinen (brom)fietsers en voetgangers gebruik kunnen maken van de nieuwe Botlekbrug, moet de nieuwe spoorlijn aangesloten worden op de bestaande spoorlijn, moeten de bovenleidingen gemaakt worden en de veiligheidssystemen geïnstalleerd zijn. Voor (brom)fietsers en voetgangers maken we de op- en afritten en richten we de brug in.


Waarom moest er een nieuwe Botlekbrug komen?

De oude Botlekbrug vormde voor de scheepvaart een knelpunt in de Oude Maas en belemmerde de doorstroming op de A15. Om dit knelpunt op te lossen is er een nieuwe Botlekbrug gerealiseerd. Ook voor het vervoer van bepaalde gevaarlijke stoffen is de brug nodig omdat deze niet door een tunnel mogen.

Meer vragen en antwoorden

Documenten

Nieuws

Meer nieuws

Op de hoogte blijven van hinder

Bij geplande (langdurige) stremmingen, afsluitingen of bij storingen van de nieuwe Botlekbrug brengen we u direct op de hoogte via onze gratis sms-service zodat u uw reis mogelijk nog kunt aanpassen. Meld u aan door BBRUG AAN te sms'en naar 3669.