Werkzaamheden

A9 dicht: mogelijk forse verkeershinder; 14 - 17 juni 2024

Gepubliceerd op: 12 juni 2024, 08.59 uur - Laatste update: 14 juni 2024, 14.40 uur

Van vrijdagavond 14 juni tot maandagochtend 17 juni 2024 werkt Rijkswaterstaat aan de Schipholbrug in de A9. We plaatsen dan het nieuwe noordelijke dek van de brug. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht dit weekend in beide richtingen afgesloten.

Dit weekend zijn ook de A12 en de A20 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn in de richting van Utrecht afgesloten.

Houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Afsluitingen en omleidingen

A9 dicht richting Utrecht/Almere

Van vrijdag 14 juni 20.00 uur tot zondag 16 juni 09.00 uur is de A9 vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met afrit 5 Amstelveen- Stadshart afgesloten.

  • Verkeer vanuit de richting Alkmaar/Haarlem naar Amsterdam/Utrecht/Almere wordt bij knooppunt Raasdorp omgeleid via de A5 en A10 (noord).
  • Verkeer vanuit de richting Den Haag/Schiphol wordt omgeleid via de A4, A10 (zuid) en de A2.

A9 dicht richting Schiphol/Haarlem

Van vrijdag 14 juni 20.00 uur tot maandag 17 juni 05.00 uur is de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met knooppunt Badhoevedorp afgesloten. Oprit 6 Aalsmeer is het hele weekend open.

  • Het verkeer vanuit de richting Utrecht/Almere naar Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de A2, A10 (zuid) en de A4.

Advies afsluiting A9

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Is het druk op uw route? Stel de reis als het kan dan uit tot een rustiger moment. Ook adviseren we om waar mogelijk samen te reizen of anders te reizen.

Is de reis toch nodig? Volg dan de omleidingsroutes en houd rekening met extra reistijd. Tijdens de weekendafsluiting van de A9 is ook de persoonlijke reisadviesdienst Ask and Go actief. Ga naar website Ask and Go en stel direct u vraag.

Forse verkeershinder

Dit weekend, van 14 tot 17 juni 2024, zijn ook de A12 en A20 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn in de richting van Utrecht afgesloten. Deze geplande werkzaamheden vinden de hele maand juni plaats. De combinatie met de werkzaamheden aan de A9 kan leiden tot forse verkeershinder voor weggebruikers op de snelwegen in Noord- en Zuid-Holland. Om deze hinder zoveel mogelijk te beperken heeft Rijkswaterstaat de omleidingsroutes zoveel mogelijk op elkaar afgestemd.

Kijk voor meer informatie over de omleidingsroute voor de A12 op onze pagina Hinder en maatregelen A12: groot onderhoud.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Nieuwe datum

We verbreden en vernieuwen de Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het aanvoeren en inhijsen van het bredere brugdek zou oorspronkelijk eind mei 2024 plaatsvinden. Hoewel dit niet kon doorgaan vanwege slechte weersomstandigheden, was de A9 dat weekend wel afgesloten in verband met andere werkzaamheden aan de snelweg.

Met alle betrokken partijen is een nieuwe datum gezocht om het dek alsnog op korte termijn te vervoeren en op zijn plek te leggen. Door het vele noodzakelijke onderhoud aan rijkswegen in de regio komende periode zijn de opties voor een nieuwe datum beperkt. Ondanks de aanzienlijke verkeershinder die we komend weekend verwachten, is dit weekend de enige optie om forse vertraging van het A9 project te voorkomen.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO) naar 4 rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. De werkzaamheden aan de A9BAHO maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.