Werkzaamheden

N14: afsluiting Parktunnel richting A4; 14 tot 27 april 2024

Gepubliceerd op: 4 april 2024, 15.26 uur

We vervangen tussen 14 en 27 april 2024 de verlichting in de Parktunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. In deze periode is de tunnelbuis richting de A4 doordeweeks afgesloten, van zondag 21.00 tot zaterdag 06.00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open.

Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden Parktunnel

De werkzaamheden aan de zuidelijke tunnelbuis van de Parktunnel vinden plaats van zondag 14 april 21.00 tot zaterdag 27 april 2024 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N14 richting de A4 doordeweeks afgesloten tussen de kruising op de Monseigneur van Steelaan en de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Noordsingel.

In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen werkzaamheden Parktunnel

Tijdens de werkzaamheden aan de Parktunnel richting de A4 leiden we het verkeer als volgt om: 

Vanaf Den Haag, Scheveningen en de N14:

  • verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44
  • verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12

Vanaf Wassenaar:

  • verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44
  • verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12
  • verkeer naar Leidschendam-Voorburg wordt omgeleid via de N448 of de Monseigneur van Steelaan, Rodelaan en Prins Bernhardlaan

Binnen Leidschendam-Voorburg wordt het verkeer omgeleid via de Monseigneur van Steelaan, Rodelaan en Prins Bernhardlaan. Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Werk thuis, als dat kan, of pas uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden: reis buiten de spits, maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets of kies een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg;
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor actuele informatie over reistijd en omleidingen.

Onderhoudswerkzaamheden Parktunnel

We vervangen van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. De renovatie van de Sijtwendetunnel staat gepland voor 2030, maar in verband met de veiligheid en het voorkomen van onverwachte afsluitingen moet het gehele systeem van de verlichting nu al worden vervangen.

Hiervoor wordt telkens 1 van de 6 tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Parktunnel richting de A4 is de 5e van de 6. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de projectpagina N14: vervangen verlichting Sijtwendetunnel.