Werkzaamheden

Oude Maas: vernieuwen asfalt Spijkenisserbrug; 13 april - 13 mei 2024

Gepubliceerd op: 22 februari 2024, 15.36 uur - Laatste update: 28 februari 2024, 14.17 uur

We voeren in april en mei 2024 asfaltwerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug. De brug is dan 4 weken dicht voor wegverkeer, van zaterdagavond 13 april tot en met maandagavond 13 mei 2024. Het fiets- en voetpad blijft wel gewoon open.

Werkzaamheden Spijkenisserbrug

Door slijtage is het wegdek op de Spijkenisserbrug minder stroef geworden en zitten er op een aantal plekken gaten in het asfalt. We vernieuwen daarom het asfalt, zodat het verkeer veilig over de brug kan blijven rijden.

Tegelijk met de asfaltwerkzaamheden controleren we het onderliggende stalen wegdek op scheurtjes en repareren deze waar nodig. Ook renoveren we de voegovergangen en passen deze aan. Daarna brengen we weer een nieuwe asfaltlaag aan, die lichter van kleur is.

Samen met de vernieuwde voegovergangen zorgt dit ervoor dat de brug bij hitte in de zomer minder gevoelig is voor uitzetten. De brug hoeft dan niet meer gekoeld te worden.

Omleiding en hinder werkzaamheden Spijkenisserbrug

Tijdens de brugafsluiting rijdt het verkeer om via de N218 (Hartelbrug) en A15 (Botlekbrug). Weggebruikers moeten, vooral in de spits, rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. Het scheepvaartverkeer ondervindt weinig hinder, doordat 1 hefdeel beschikbaar blijft om open te gaan.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Hinder beperken

Om de hinder te beperken werken we zoveel mogelijk 24 uur per dag door. Daarnaast zijn de werkzaamheden deels in de meivakantie gepland, wanneer er minder verkeer over de brug rijdt.

De Hartelbrug gaat tijdens de werkzaamheden bovendien niet open voor scheepvaart. Zo blijft de omleidingsroute altijd beschikbaar.

Alternatieven

We adviseren weggebruikers om tijdens de afsluiting - als dat kan - buiten de spits te reizen. Of te kiezen voor de metro, de fiets, of vaker thuis te werken. Zo staan de mensen die afhankelijk zijn van de auto minder lang in de file.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Kijk dan voor tips op de website Zuid-Holland Bereikbaar, een samenwerkingsverband van 8 publieke organisatie waaronder Rijkswaterstaat. Ook werkgevers en logistiek ondernemers kunnen op dit platform terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek.

Geluid verwijderen asfalt

Het verwijderen van het asfalt kan geluidoverlast veroorzaken voor direct omwonenden aan de kant van Spijkenisse en Hoogvliet. Deze werkzaamheden duren een aantal dagen per brugdeel. Om de geluidoverlast te verminderen, wordt dit alleen tussen 07.00 en 22.00 uur gedaan.

Grote renovatie Spijkenisserbrug

De asfaltwerkzaamheden zijn het begin van de grote renovatie van de Spijkenisserbrug: eind 2024 volgt het vernieuwen van de systemen voor de bediening, bewaking en besturing. In de tussentijd blijven we ook vast onderhoud uitvoeren aan de brug. Tijdens deze werkzaamheden is de brug ook regelmatig afgesloten. De exacte planning hiervan volgt later in 2024.

Kijk voor meer informatie over de renovatie en de actuele planning van de werkzaamheden op de projectpagina Renovatie Spijkenisserbrug.

Meer werkzaamheden Zuid-Holland

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in Zuid-Holland aan groot onderhoud en vervanging van veel bruggen, tunnels en viaducten. Lees meer over de werkzaamheden in de provincie op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland.