Nieuwsbericht

Terugblik informatiemarkt in het Trefpunt op Marken

Gepubliceerd op: 17 april 2023, 15.55 uur

Op 30 januari 2023 vond in het Trefpunt op Marken de informatiemarkt rondom de Dijkversterking plaats. Op de drukbezochte avond konden de Markers voor het eerst het ontwerp van de nieuwe dijk zien. Het projectteam was met 20 man sterk aanwezig om met de bewoners van Marken in gesprek te gaan en te laten zien waar de afgelopen periode zo hard aan gewerkt is.

Behalve de visualisaties van de West- en de Zuidkade na de dijkversterking was er nog veel meer te bekijken en te bespreken. Zo kregen de bezoekers een impressie van de geplande recreatie- en de natuurvoorzieningen en konden ze hun ideeën en wensen over deze voorzieningen aangeven. Bij deze gesprekken kwamen meerdere suggesties en opmerkingen naar voren. We nemen die, indien mogelijk, mee in het ontwerp.

Uiteraard was er ook veel aandacht voor de uitvoering van de proefvakken. Wat gaat er allemaal gebeuren en hoe? Onze projectmedewerkers legden het graag uit aan de geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast was het mogelijk om het nieuwe online bezoekerscentrum te bekijken.

Resultaten enquête informatiemarkt

De bezoekers vonden de informatiemarkt de moeite waard, zo bleek uit de enquête die door ruim 100 bezoekers was ingevuld. 90% van deze groep was tevreden tot heel tevreden over de communicatie rondom het project en de informatiemarkt.

We vroegen in de enquête ook wat men van het ontwerp van de dijk vond. Veruit de meesten (70%) antwoordden tevreden tot heel tevreden te zijn met het ontwerp.

21% van hen gaf aan er neutraal tegenover te staan en de resultaten van de proefvakken af te wachten. Een kleine groep respondenten vulde niet tevreden tot heel ontevreden in, voornamelijk vanwege de mogelijke zettingsrisico’s en andere verwachtingen van het ontwerp.

Over de geplande recreatie- en natuurvoorzieningen was 76% van de respondenten tevreden tot heel tevreden, 19% had er geen mening over en 5% was niet tevreden tot heel ontevreden. Deze laatste groep heeft nog wensen en vragen met betrekking tot de voorzieningen.

Vragen en antwoorden informatiemarkt 30 januari

Alle vragen, tips en opmerkingen van de hele avond hebben we verzameld en geëvalueerd. De meeste vragen hebben betrekking op de afsluiting van het kruinpad tijdens de werkzaamheden en het onderhoud van de dijk na de dijkversterking. Ook de ringslang, de beheersmaatregelen voor de vogels en fietsers op de dijk zijn onderwerpen waar de bezoekers benieuwd naar zijn.

Al deze vragen en antwoorden hebben we gebundeld in het nieuwsbericht Uitwerking van vragen en opmerkingen informatiemarkt Marken op 30 januari 2023. In dit nieuwsbericht kunt u alles nog eens rustig nalezen.