Nieuwsbericht

Bezoek indrukwekkende renovatie IJsselbruggen op Dag van de Bouw 2023

Gepubliceerd op: 8 mei 2023 - Laatste update: 10 januari 2024, 15:44

Wil je meer leren over de renovatie van de A12 IJsselbruggen en een kijkje nemen achter de schermen van dit grootschalige bouwproject? Kom dan op zaterdag 17 juni 2023 naar de Dag van de Bouw!

Tussen 10.00 en 14.00 uur openen Rijkswaterstaat en Savera IJsselbruggen de bouwplaats van deze indrukwekkende bruggen voor publiek.

Over de werkzaamheden A12 IJsselbruggen

De A12 is één van de belangrijkste verbindingen tussen Nederland en Duitsland en daarom is renovatie van de A12 IJsselbruggen noodzakelijk. Het verkeer op deze bruggen neemt namelijk toe en wordt zwaarder, waardoor versterking nodig is.

Het project bestaat uit de renovatie van 2 stalen bruggen richting het oosten. We verrichten voornamelijk laswerk aan de onderkant van de bruggen en de opleggingen en inspectiepaden worden vernieuwd.

De werkzaamheden duren tot en met 2026 en zullen ervoor zorgen dat de bruggen weer 30 jaar tegen het dagelijks verkeer van 125.000 voertuigen kunnen.

Beklim de steigers

Op zaterdag 17 juni kun je zelf een kijkje nemen op de bouwplaats van de IJsselbruggen. Op deze dag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 14.00 uur welkom aan de Markweg in Velp.

Tijdens het bezoek kun je diverse kraampjes bezoeken met informatie, foto's en video's over de bruggen en de werkzaamheden.

Daarnaast is er een speciale route uitgestippeld over de bouwplaats en is het mogelijk om op een hoogte van 10 m boven de bouwplaats de werkzaamheden te bekijken vanaf de steigers.

Natuurlijk zijn er medewerkers van Savera IJsselbruggen en Rijkswaterstaat aanwezig om je alles te vertellen over het project en de werkzaamheden.

Unieke kans

Mis deze unieke kans niet om een kijkje te nemen op de bouwplaats van de A12 IJsselbruggen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023!

Het belooft een indrukwekkende en leerzame dag te worden voor jong en oud.