Nieuwsbericht

Wandelroute over sluizencomplex Schellingwoude weer open

Gepubliceerd op: 29 maart 2023

Op donderdag 30 maart 2023 openen we de wandelroute over de Oranjesluizen in Amsterdam (sluizencomplex Schellingwoude) weer na een sluiting vanwege een veiligheidsrisico.

De route biedt nu weer een verbinding voor wandelaars tussen Schellingwoude en Zeeburgereiland.

Route Oranjesluizen

Nu de route over de sluizen weer open gaat, kunnen de bewoners in de omgeving en andere bezoekers van het gebied weer makkelijk het water over. De route over de Oranjesluizen is onderdeel van het lokale wandelnetwerk en biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het complex met voorbijgaande schepen. Helaas moesten we de route tijdelijk te sluiten.

Kruispunt wandel- en scheepvaartroute

Een populaire wandelroute en drukke scheepvaartroute kruisen het sluizencomplex Schellingwoude. Om wandelaars veilig over het sluizencomplex te leiden, nemen we een aantal maatregelen. Een belangrijke veiligheidsfunctie, de noodstop, bleek in juni 2021 onvoldoende betrouwbaar. Er is hard gewerkt om dit op te lossen. Ook zijn er extra markeringen en bebording geplaatst.

Veiligheid voor bezoekers Schellingwoude

Voor de veiligheid blijft het belangrijk dat bezoekers instructies van het sluispersoneel opvolgen en zich niet begeven buiten de aangegeven wandelroute. Zie daarvoor ook de borden ter plekke. De route heeft vooral een recreatieve functie. Als u wilt doorfietsen is de Schellingwouderbrug meestal de snellere optie. Die gaat minder vaak open voor de scheepvaart dan de Oranjesluizen.