Nieuwsbericht

Online magazine Bereikbaar Zeeland 2023

Gepubliceerd op: 31 maart 2023, 09.58 uur - Laatste update: 29 april 2024, 15.00 uur

Eind 2022 kwam de middendeur van de Westsluis tijdens een test plotseling muurvast te zitten. Onder hoge tijdsdruk voeren we de deur uit de deurkas.

In de nieuwe editie van het online magazine Bereikbaar Zeeland gaan we in op het verhaal achter deze vastgelopen deur en de precisie die nodig was om het probleem op te lossen.

Over 'Bereikbaar Zeeland 2023'

Naast het verhaal over de Westsluis, leest u in deze 8e editie van het magazine ook over andere mijlpalen in het kader van Bereikbaar Zeeland. Zo vertellen we over de werkzaamheden aan de afloopvoorzieningen en wachtplaatsen van sluis Hansweert.

Ook laten we zien hoe we de cilinders van de Grevelingensluis vervangen en nemen we u mee naar de bruggen over het Schelde-Rijnkanaal: een terug- en vooruitblik. Tot slot geven we een update van de renovatie van de Krammersluizen, die een nieuwe fase heeft bereikt.

Abonneren magazine ‘Bereikbaar Zeeland’

U kunt alle verhalen nu bekijken in het magazine Bereikbaar Zeeland. Wilt u op de hoogte gehouden worden van volgende edities? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland. Zo ontvangt u in vervolg als eerste de nieuwsbrief met het magazine in uw mailbox.

We werken de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd. 

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland voor een overzicht van alle projecten.