Werkzaamheden

A27: nachtafsluiting Merwedebrug richting Utrecht; 12-13 december 2022

Gepubliceerd op: 5 december 2022 - Laatste update: 16 december 2022, 10:20

Van maandagavond 12 december 22.00 tot dinsdagochtend 13 december 05.00 uur sluiten we de Merwedebrug in de snelweg A27 richting Utrecht af voor auto- en vrachtverkeer.

In de 2 aansluitende nachten op dinsdag 13 en woensdag 14 december 2022 leiden we het verkeer op de brug over 1 rijstrook van 22.00 tot 05.00 uur. Tijdens deze nachten voeren we inspecties uit aan de brug. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. De brug blijft toegankelijk voor (brom)fietsers.

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

Van maandagavond 12 december 22.00 tot dinsdagochtend 13 december 05.00 uur wordt het doorgaand verkeer op de A27 richting Gorinchem/Utrecht vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via de snelwegen A16 en A2.

Omleidingen voor het wegverkeer staan tijdens de afsluiting langs en boven de weg aangegeven. In de overige nachten kan het verkeer gewoon gebruik maken van de brug.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met extra reistijd
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor het openbaar vervoer of een andere route
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg

Onderhoudswerkzaamheden Merwedebrug

Om de Merwedebrug veilig en toekomstbestendig te houden, inspecteren we de brug regelmatig en voeren we onderhoud uit. Ditmaal doen we een inspectie aan de tuien van de brug: de ophangkabels waaraan het brugdek is opgehangen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.