Werkzaamheden

A20: aanpassing weekendwerkzaamheden; 2 - 5 december 2022

Gepubliceerd op: 1 december 2022 - Laatste update: 5 december 2022, 14:08

Vanwege het verwachte koude weer in het weekend van 2 tot 5 december 2022, kan slechts een klein deel van het geplande werk op de snelweg A20 doorgaan.

Daarom blijven rijstroken op de A20 open en is alleen een aantal op- en afritten richting Rotterdam op verschillende tijdstippen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een iets langere reistijd.

Afsluitingen A20

Door de koude weersomstandigheden kunnen de voor het weekend van 2 tot 5 december geplande werkzaamheden, zoals asfalteren, niet doorgaan. Dit werk stellen we uit naar het voorjaar van 2023.

De volgende afsluitingen vinden plaats van vrijdag 2 december 21.00 tot zaterdag 3 december 08.00 uur:

  • Op- en afrit 8 (Vlaardingen-West)
  • Op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam
  • De verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein.

De onderstaande afsluiting is overdag op zaterdag 3 december:

  • Oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam

De volgende afsluiting is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december:

  • Afrit 8 (Vlaardingen-West)

Het verkeer wordt omgeleid.

Hinder voor weggebruikers

Verschillende werkzaamheden, zoals heien en intrillen van een buispaal op zaterdag overdag, kunnen voor geluid in de omgeving zorgen. Om de geluidhinder van het verkeer tijdens de bouwperiode te beperken, plaatst bouwconsortium BAAK in de nacht van 2, 3 en 4 december tijdelijke geluidschermen langs de weg.

Informatie over de werkzaamheden

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website over de Blankenburgverbinding. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project.

Ook kunt u de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgt u automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.