Nieuwe online omgeving helpt binnenvaartgebruikers bij reisplanning

Nieuwsbericht

Nieuwe online omgeving helpt binnenvaartgebruikers bij reisplanning

Gepubliceerd op: 29 september 2022 - Laatste update: 11 oktober 2022, 11:16

Voor schippers en logistieke partners is actuele informatie voor een betrouwbare reis- en routeplanning onmisbaar. Toegang tot statische en dynamische informatie die dag en nacht een beeld geeft van de situatie op de vaarwegen is van groot belang.

Daarom hebben we met een samenwerkingsverband van 13 Europese landen een geheel nieuwe online omgeving opgezet: EuRIS – European River Information Services.

Platform voor vaarweg- en verkeersgerelateerde informatie

Het EuRIS-platform helpt vaarweggebruikers om hun reis- en aankomsttijden in heel Europa te plannen in 1 gebruiksvriendelijke omgeving. Eerder moesten schippers talloze websites en informatiebronnen raadplegen om alle relevante informatie op te halen. Vooral bij grensoverschrijdende reizen.

EuRIS biedt nu one-stop-shopping voor alle belangrijke vaarweg- en verkeersgerelateerde informatie door de gegevens van 13 landen op een centrale plek te combineren.

Real-time informatie

Schippers en andere gebruikers kunnen op elk moment real-time informatie verzamelen. Zo krijgen ze inzicht in de actuele verkeerssituatie op hun vaarroute, wachttijden, incidenten of verstoringen die de reistijd veranderen.

Ze kunnen ook informatie delen met anderen, bijvoorbeeld hun ETA. Alle informatie staat in een afgeschermde omgeving, zodat de privacy gewaarborgd is.

Onderling verbonden binnenvaartnetwerk in Europa

Het platform bestrijkt de belangrijkste onderling verbonden binnenvaarwegen in Europa met de 7 hoofdcorridors (Rijn, Donau, Elbe, Moezel, Duinkerken - Schelde, Amsterdam - Antwerpen - Luik, Amsterdam - Antwerpen -Brussel) en nog veel meer.

Het huidige samenwerkingsverband bestaat uit de volgende landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Servië en Slowakije. De samenwerking heeft dit gezamenlijk ontworpen grensoverschrijdende systeem als resultaat.

Het is uniek in zijn grootte en aangeboden diensten met hoge toegevoegde waarde. De landen zullen doorgaan met hun samenwerking om het platform de komende jaren verder te ontwikkelen, afhankelijk van de behoeften en gebruikerseisen.