Nieuwsbericht

De dilemma’s rondom zelfrijdende auto’s: nieuw e-zine Smart Mobility

Gepubliceerd op: 16 september 2022 - Laatste update: 16 september 2022, 16:48

De techniek in zelfrijdende auto’s ontwikkelt zich snel. Maar de regels voor het goedkeuren van deze technologie op de openbare weg zijn nog veelal ongeschreven. In het nieuwe e-zine ‘Automatisch rijden’ leest u over de ontwikkelingen binnen automatisch zelfrijdend vervoer.

De toekomst van zelfrijdend vervoer

Tot nu toe mogen we in Nederland nog niet de handen van het stuur halen tijdens het autorijden. De technieken waarmee dit (beperkt) mogelijk wordt, bestaan al. Denk bijvoorbeeld aan automatisch filerijden met Automated Lane Keeping Systems (ALKS).

Maar kan de veiligheid hiervan worden gegarandeerd? Nemen we te niet te veel risico met deze snelle technische (r)evolutie? En hoe ziet de toekomst van zelfrijdend vervoer eruit? Hoe goed zijn wij in Nederland voorbereid op de komst van zelfrijdende auto’s? In het e-zine laten we zien hoe verschillende organisaties binnen het verkeer omgaan met deze dilemma’s.

Smart Mobility e-zine

Benieuwd naar de visie van onder andere Boris van Waterschoot, Maarten Sierhuis en Simeon Calvert op de dilemma’s rondom de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s? Lees dan hun verhaal en andere artikelen in het nieuwe e-zine.