A12: afsluiting Galecopperbrug richting Arnhem; nacht van 7 - 8 oktober 2022

Werkzaamheden

A12: afsluiting Galecopperbrug richting Arnhem; nacht van 7 - 8 oktober 2022

Gepubliceerd op: 30 september 2022

De Galecopperbrug aan de snelweg A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, is van vrijdag 7 oktober 20.00 tot zaterdag 8 oktober 2022 08.00 uur vanwege onderhoud afgesloten voor verkeer.

De weg onder de brug (Papendorpseweg) is ook volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met 20 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag en de scheepvaart op het Amsterdam-Rijnkanaal ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingen voor verkeer richting Arnhem

Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Fietsers moeten omfietsen via de Galecopperdijk.

Werkzaamheden aan de Galecopperbrug

Tijdens de nachtafsluiting plaatsen we een hijskraan op de Papendorpseweg om daarmee de kop van 1 van de hoge torens (pyloon) te verwijderen. Het verwijderen van de kop maakt onderdeel uit van een grote onderhoudsbeurt aan de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem.

Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels (tuien) die het brugdek dragen roestvorming op de Galecopperbrug.

Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, versterken we de hoge torens (pylonen) en vervangen we de stalen kabels. De werkzaamheden duren tot begin 2024.

In het geval van slecht weer stellen we de werkzaamheden uit.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Meer informatie en een uitgebreide planning vindt u op de projectwebsite van de Galecopperbrug