Nieuwsbericht

Ontdek 8 Rijkswaterstaat-bouwwerken tijdens Open Monumentendag 2022!

Gepubliceerd op: 19 augustus 2022 - Laatste update: 22 augustus 2022, 15:01

De duizenden monumenten die ons land kleuren, hebben ieder hun eigen unieke verhaal. Door de jaren heen kregen zij te maken met restauraties, functieveranderingen, natuurrampen en oorlog. Tijdens Open Monumentendag 2022 op 10 september vertelt het water de verhalen van 8 bouwwerken, die hun deuren op die dag speciaal voor u openen.

Die verhalen vertellen we natuurlijk maar al te graag zelf, maar dit jaar geven we het woord aan de Hollandse wateren die een bijzondere band hebben met de monumenten. Het zijn verhalen over vriendschap, samenwerking en onverzettelijkheid. Die combinatie zorgt ervoor dat de monumenten ons land ook vandaag de dag veilig, leefbaar en bereikbaar houden.

Welk monument bezoekt u?

Een van de 8 bouwwerken is de vuurtoren van Noordwijk. Bovenop vindt u een panorama-uitzicht tot wel 30 km! En wat dacht u van een wandeling naar het indrukwekkende uitzichtpunt bij de Velsertunnel, beroemd om zijn hyacintvormige ventilatietorens? Rondom de tunnel organiseren we ook een kinderprogramma, gelinkt aan het thema van dit jaar: duurzaamheid.

Wilt u op 1 dag meerdere monumenten bewonderen? Loop dan via de vuurtoren van Hellevoetsluis naar de ruim 100 jaar oude motorzeilklipper RWS 1!

Bent u enthousiast geworden en kijkt u nu al uit naar 10 september 2022? Op de pagina over de Open Monumentendag 2022 vindt u meer informatie over de 8 bouwwerken, waaronder de openingstijden en adresgegevens. Een mooie voorbereiding op uw bezoek aan Open Monumentendag 2022!