Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat presenteert plan aanleg getijdenatuur

Gepubliceerd op: 31 maart 2022 - Laatste update: 8 augustus 2022, 16:23

Rijkswaterstaat heeft plannen uitgewerkt om zoetwatergetijdenatuur aan te leggen in het Boven en Beneden Merwedegebied. De terugkeer van het getij is een maatregel om de waterkwaliteit te verbeteren en het leefgebied van planten en dieren te herstellen.

Er zijn verschillende locaties onderzocht waar dit mogelijk is. Een van deze locaties is de Hel- en Zuilespolder in de Hollandsche Biesbosch en langs de oevers van het Wantij bij Dordrecht. Donderdag 14 april 2022 licht Rijkswaterstaat op een informatieavond toe hoe de ontwikkeling van getijdenatuur in de Hel- en Zuilespolder en het Wantij eruit kan zien.

Herstel leefgebied

Rijkswaterstaat presenteert de plannen voor de aanleg van getijdenatuur en de keuzes die daarbij een rol spelen in vergadercentrum Meeting House. Na de presentatie gaan onze experts graag met geïnteresseerden om de tafel om vragen te beantwoorden en verder te praten over de ontwerpschets(en) voor de beoogde locaties.

Datum: donderdag 14 april 2022.

Tijd: 19.00 tot 21.00 uur.

Locatie: Meeting House, Johan de Wittstraat 2 in Dordrecht.

Aanleg getijdenatuur

Om de waterkwaliteit en ecologie te verbeteren, verkent Rijkswaterstaat mogelijkheden voor de aanleg van getijdenatuur in het gebied langs de Boven en Beneden Merwede, zo ongeveer van Gorinchem tot Dordrecht. Verschillende locaties zijn hiervoor onderzocht waaronder het Gors en de Aanwas, Avelingen en de Hel- en Zuilespolder.