Werkzaamheden

Verwijderen oude bomen op verzorgingsplaatsen A15 Hardinxveld

Gepubliceerd op: 10 februari 2022

Rijkswaterstaat verwijdert vanaf 14 februari 2022 een aantal oude populieren bij verzorgingsplaats Den Bout en verzorgingsplaats Steenenhoek langs de snelweg A15.

Door de gevorderde leeftijd van de bomen zijn de toppen verzwakt. De staat van de bomen is in combinatie met wind een veiligheidsrisico voor bezoekers van de verzorgingsplaatsen. Rijkswaterstaat laat de bomen daarom vervangen door diverse boomsoorten (amberboom, grijze en zwarte els).

Bij verzorgingsplaats Den Bout komt een deel van de nieuwe bomen langs de watergang te staan. Bij verzorgingsplaats Steenenhoek komen de nieuwe bomen op dezelfde locatie terug als de oude bomen.

Verzorgingsplaats en voorzieningen blijven bereikbaar

De verzorgingsplaatsen, het laadstation en de benzinepomp blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden is alleen de berm afgezet. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind van de week klaar (week van 14 tot 20 februari). Het hout wordt direct afgevoerd en duurzaam ingezet als biomassa.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, stuur een tweet naar het Twitteraccount @Rijkswaterstaat of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).