Nieuwsbericht

Drukte op het Krammersluizencomplex

Gepubliceerd op: 3 februari 2022 - Laatste update: 9 maart 2022, 15:48

De Krammersluizen zijn na zo'n 30 jaar trouwe dienst toe aan een ingrijpende vernieuwing. Vooruitlopend op deze grootschalige renovatie voeren we dit kwartaal veel onderhoudswerk uit om de sluizen beschikbaar te houden. 

Hierbij proberen we hinder zoveel mogelijk te beperken, maar soms zal die onvermijdelijk zijn.

Vervangen aandrukcilinders duwvaartsluizen

Iedere sluisdeur heeft 4 cilinders. Deze cilinders zorgen ervoor dat de sluisdeur de kolk in gesloten toestand volledig afsluit. De deur wordt drooggezet waarna de cilinders verwijderd kunnen worden. De uitkomende cilinders worden gecontroleerd, waarna we ze later weer terugbrengen in een andere sluisdeur.

We starten 7 februari 2022 op duwvaartsluis 2. Vanwege de werkzaamheden zal duwvaartsluis 2 van 7 tot en met 18 februari 2022 gestremd zijn. De overige aandrukcilinders van de duwvaartsluizen worden in het 2e en 3e kwartaal van 2022 van nieuwe cilinders voorzien.

Herstel rioolschuiven

Ook vinden er nu werkzaamheden plaats voor het herstel van de rioolschuiven. De renovatie van de rioolschuiven zorgt ervoor dat bij één van de duwvaartsluizen de schuttijd met 5 tot 20 minuten kan oplopen. Bij Duwvaartsluis 2 combineren we de herstelwerkzaamheden aan de rioolschuiven met het vervangen van één van de aandrukcilinders.

Voorafgaand hieraan hebben we ervoor gezorgd dat duwvaartsluis 1 goed functioneert. Zo combineren we werkzaamheden en zorgen we ervoor dat de gebruiker er het minst last van heeft.

Renovaties jachtensluizen

In de Krammerjachtensluis werken we aan de steigers, remming- en geleidewerken. De remming- en geleidewerken zijn de houten constructies die schepen veilig de sluis in begeleiden. Onze aannemer heeft de remmingswerken en steigers eind 2021 weggehaald om op te knappen. In januari en februari van 2022 worden ze weer teruggeplaatst.

Lees het hele artikel in het nieuwe online magazine Bereikbaar Zeeland.

Online magazine Bereikbaar Zeeland

In de 6e editie van het magazine vertellen we verder over het ombouwen van de draaibruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen bij Sas van Gent en Sluiskil. Ook leest u meer over het groot onderhoud aan ruim 1000 schuifaanslagen van de Oosterscheldekering en wat we de afgelopen tijd zoal hebben gedaan in het kader van een Bereikbaar Zeeland. 

Abonneren magazine 'Bereikbaar Zeeland'

De werkzaamheden aan het Krammersluizencomplex zijn onderdeel van het project Samen werken aan een bereikbaar Zeeland. Rijkswaterstaat werkt aan het onderhoud van bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Veel van deze objecten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 en een groot deel is aan renovatie of vervanging toe. 

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van volgende edities van het magazine? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland. Zo ontvangt u voortaan als 1e de nieuwsbrief met het magazine in uw mailbox.