Werkzaamheden

Nachtafsluitingen Zeeburgertunnel (A10); 31 januari – 2 februari 2022

Gepubliceerd op: 28 januari 2022

Rijkswaterstaat voert 2 nachten onderhoudswerkzaamheden uit in de Zeeburgertunnel. Elke nacht is 1 tunnelbuis afgesloten. We adviseren weggebruikers goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met een langere reistijd van 15 minuten.

Afsluitingen en omleiding Zeeburgertunnel

  • Maandag 31 januari vanaf 23.00 uur tot dinsdag 1 februari 2022 05.00 uur is de oostbuis (van Amsterdam Zuidoost richting Amsterdam Noord) afgesloten. Ook de verbindingsboog van de A1 richting de tunnel is afgesloten.
  • Dinsdag 1 februari vanaf 23.00 uur tot woensdag 2 februari 2022 05.00 uur is de westbuis (van Amsterdam Noord richting Amsterdam Zuidoost) afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A10 West/Zuid/Oost en lokaal via de Schellingwouderbrug.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeeburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Gedurende deze nachten worden de tunnelbuizen schoongemaakt. Ook vindt er een constructieve inspectie plaats en wordt het gras rondom het tunnelgebied gemaaid. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies voor weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinfo en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.