Groot onderhoud brug Boorsems (B) A76 richting België

Werkzaamheden

Groot onderhoud brug Boorsems (B) A76 richting Belgiƫ

Gepubliceerd op: 6 januari 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse evenknie van Rijkswaterstaat, gaat groot onderhoud uitvoeren op de E314 waar de brug Boorsems in zit. Dit is de brug op de A76 die Nederland en Belgiƫ met elkaar verbindt ter hoogte van Stein.

Het werk start op 10 januari en zal naar verwachting duren tot eind 2022. Verkeer richting Brussel wordt geadviseerd om via de snelweg A2 bij Maastricht te rijden.

Details over het onderhoudswerk is te vinden op de website van het Vlaamse Agentschap: Renovatie viaduct en wegdek E314 Boorsem.

Hinder

Op een lengte van 8 km gaat gewerkt worden op de Vlaamse E314. Om het werk mogelijk te maken, komt op de snelweg A76 aan de Nederlandse zijde een 3-1 systeem op de weg. Dit houdt in dat er in 1 richting van de weg 3 rijstroken geopend zullen zijn en in de andere richting 1 rijstrook. Op deze manier kan het project uitgevoerd worden in 4 fasen. Waarbij ten alle tijden 2 versmalde rijstroken per rijrichting beschikbaar blijven.

Hinder en filevorming zal met name tijdens de spits niet altijd te voorkomen zijn. Daarom wordt weggebruikers richting Brussel geadviseerd om over de A2 bij Maastricht te rijden.