Werkzaamheden

Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden

Gepubliceerd op: 29 september 2021, 13.48 uur - Laatste update: 24 december 2021, 16.33 uur

De Heinenoordtunnel (A29) is vanwege regulier onderhoud in de nacht van 6 op 7 oktober en van 7 op 8 oktober 2021 dicht.

De tunnelbuizen worden om en om afgesloten voor het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Afsluitingen Heinenoordtunnel

  • Woensdag 6 oktober 23.59 uur tot donderdag 7 oktober 2021 05.00 uur tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting Zuiden).
  • Donderdag 7 oktober 23.59 uur tot vrijdag 8 oktober 2021 05.00 uur tunnelbuis richting Rotterdam (richting Noorden).

Nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer kunnen de werkzaamheden passeren.

Let op: in verband met de voorbereidingen en het vrij krijgen van de weg kunnen opritten naar de snelweg A29 eerder afgesloten zijn.

Omleidingen

  • Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A15, A16/A17.
  • Verkeer van/naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid over de N217.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Over de werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert 6 keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan beide buizen van de Heinenoordtunnel. Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we bijvoorbeeld de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat er voor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.

Combineren van werkzaamheden

We maken van deze afsluiting van de Heinenoordtunnel gebruik om tegelijkertijd onderzoek uit te voeren ter voorbereiding van de renovatie van de Heinenoordtunnel die gepland staat in 2023 en 2024. Door werkzaamheden te combineren, beperken we zoveel mogelijk de verkeershinder voor de weggebruiker. Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de projectpagina A29: renovatie Heinenoordtunnel. U kunt zich via de website Nieuwsbrieven van Rijkswaterstaat ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande werkzaamheden.