Hulpconstructie werkzaamheden John S. Thompsonbrug op 24 juli 2021 weer terug op zijn plaats

Nieuwsbericht

Hulpconstructie werkzaamheden John S. Thompsonbrug op 24 juli 2021 weer terug op zijn plaats

Gepubliceerd op: 22 juli 2021, 16:41 - Laatste update: 22 juli 2021, 16:44

De hulpconstructie die gebruikt wordt voor het schilderwerk aan de John S. Thompsonbrug in Grave wordt zaterdag 24 juli 2021 weer teruggeplaatst. Hiervoor worden verkeersmaatregelen getroffen, deze duren naar verwachting van de vroege ochtend tot het begin van de middag.

De constructie, de zogenoemde slim-fit-coat, moest tijdens de hoogwatersituatie plaats maken om de stuw te kunnen strijken. Nu kan deze constructie worden teruggeplaatst bij brugboog 5 waar de aannemer Gelders staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) aan de slag was toen het water begon te stijgen.

Na het terugplaatsen van de hulpconstructie kunnen de steigers binnen deze constructie weer worden opgebouwd en kan materiaal en materieel weer op deze plek worden gebracht. Als dit gebeurd is, kan er ook pas iets gezegd worden over de gevolgen van de overstromingen voor de planning van de werkzaamheden.

Meer informatie werkzaamheden John S. Thompsonbrug

Op de projectpagina Maas: onderhoud en reparatie John S. Thompsonbrug Grave vindt u alle informatie over dit project. Daar is ook een heldere, globale planning en u kunt zich daar aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.