Nieuwsbericht

Fietspad langs de Groene Brug (A20) ter hoogte van Moordrecht op 1 juni 2021 weer open

Gepubliceerd op: 1 juni 2021, 08.07 uur - Laatste update: 1 juni 2021, 12.18 uur

Vanaf dinsdag 1 juni 2021 kan er weer fietsverkeer langs de Groene Brug (A20). Eind 2019 sloot het fietspad langs de monumentale brug bij Moordrecht, nadat er bij een reguliere inspectie schade in het beton werd geconstateerd.

Om gevaar te voorkomen voor fietsers en het spoorverkeer dat onder de brug doorgaat, is de fietsbrug na de constatering gesloten. Rijkswaterstaat is in overleg met de gemeente Zuidplas op zoek gegaan naar oplossingen.

Herstelwerkzaamheden brug

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen periode nadere onderzoeken aan de brug gedaan. Er werd onder andere gekeken naar de kwaliteit en het draagvermogen van het beton, van de uit 1937 stammende brug. De afgelopen maanden is de Groene Brug hersteld. Het fietspad kreeg een nieuwe laag asfalt en leuningen aan weerszijden van het fietspad zijn aangepast aan het hogere wegdek. Ook zijn 2 paaltjes aangebracht om te voorkomen dat bijvoorbeeld tractors de brug gebruiken.

Omleidingen verleden tijd

Op 1 juni gaat de vernieuwde fietsbrug open. De omleidingen waarmee fietsers in de omgeving van Moordrecht te maken hadden, zijn daarmee verleden tijd. En minstens zo belangrijk, u kunt weer veilig het spoor oversteken.