Fase 1 uitbreiding snelweg A1 Apeldoorn-Azelo bijna klaar

Nieuwsbericht

Fase 1 uitbreiding snelweg A1 Apeldoorn-Azelo bijna klaar

Gepubliceerd op: 8 april 2021

De uitbreiding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verloopt voorspoedig. Op 24 september 2020 opende minister Cora van Nieuwenhuizen de extra rijstrook tussen Twello en Rijssen.

We werken nog een paar maanden tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. Medio juni 2021 stellen we ook dat weggedeelte open voor het verkeer.

Wat is er al gedaan?

Het grootste deel van fase 1 van de uitbreiding A1 Apeldoorn-Azelo is klaar. In 2019 en 2020 hebben we de snelweg A1 tussen Twello en Deventer uitgebreid naar 2x4 rijstroken. Tussen Deventer en Rijssen zijn nu 2x3 rijstroken. Ook de viaducten op het traject Twello-Rijssen zijn verbreed. Daarnaast plaatsten we bij Markelo 2 nieuwe rotondes die aansluiten op de N350 en pleegde bouwbedrijf Heijmans in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud aan de N332 bij Lochem. Ook realiseerden we streekoduct Oxersteeg over de A1 en werkt Heijmans in opdracht van provincie Overijsel aan een nieuw streekoduct Wolves over de A1 bij Enter.

Wat moet er nog gebeuren?

We zijn nog hard aan het werk tussen afrit Rijssen en knooppunt Azelo. In de zomer van 2021 zijn ook hier 2x3 rijstroken beschikbaar. In november 2020 startten we met het aanplanten van bomen en struiken op het traject Twello-Rijssen. Op plekken waar nu nog wordt gewerkt, start de aanplant in het najaar van 2021.

Wanneer start fase 2?

In 2022 gaan we verder met fase 2 van de uitbreiding Apeldoorn-Azelo. In deze fase pakken we het traject tussen Apeldoorn en Twello aan. We verbreden de A1 hier naar 2x4 rijstroken. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk in 2025 gereed.

Kijk op de projectwebsite voor meer informatie over de planning.