Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat start 26 februari 2021 met herstel N61 tussen Schoondijke en IJzendijke

Gepubliceerd op: 25 februari 2021 - Laatste update: 25 februari 2021, 17:55

Vrijdag 26 februari 2021 starten we met het herstel van het afgesloten stuk autoweg N61 tussen Schoondijke en IJzendijke. Het onderzoek naar de situatie is inmiddels afgerond. De verwachting is dat de werkzaamheden tot woensdag 3 maart 2021 zullen duren.

Bij de parallelweg van de autoweg N61 ter hoogte van Schoondijke is er afgelopen vrijdagochtend verzakking van de ondergrond geconstateerd. Om de veiligheid te waarborgen en om onderzoek en herstel uit te kunnen voeren zijn zowel de N61 als de parallelweg tussen Schoondijke en IJzendijke afgesloten.

Stabiele bodem wegdek N61

Uitgevoerd onderzoek heeft laten zien dat er naast verzakte ondergrond ook sprake is van natte ondergrond. Om een stabiele bodem voor het wegdek te borgen wordt de natte grond weggegraven, geotextiel aangebracht, en vervolgens nieuwe zandlagen en het wegdek.

Omleidingsroutes N61

Er zijn omleidingsroutes ingesteld. Verkeer richting Breskens wordt vanaf Biervliet omgeleid via Hoofdplaat. Verkeer richting Terneuzen wordt omgeleid via de Turkeijeweg en Philipsweg.