Werkzaamheden

A17: avond- en nachtafsluiting ter hoogte van knooppunt Klaverpolder (richting Roosendaal); 24-25 februari 2021

Gepubliceerd op: 23 februari 2021

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen, voert Rijkswaterstaat reparaties uit aan de snelweg A17 ter hoogte van knooppunt Klaverpolder. Hierdoor is de A17 tussen knooppunt Klaverpolder en afrit (27) Moerdijk richting Roosendaal afgesloten voor het verkeer van woensdag 24 februari 21.00 uur tot donderdag 25 februari 05.00 uur.

Tegelijkertijd zijn de verbindingswegen A16-A17 ter hoogte van knooppunt Klaverpolder komende vanuit Dordrecht en Breda richting Roosendaal afgesloten. Weggebruikers dienen hierdoor rekening te houden met omleidingen en extra reistijd.

Afsluitingen snelweg A17

De snelweg A17 is tussen knooppunt Klaverpolder en afrit (27) Moerdijk in de richting van Roosendaal afgesloten op de volgende locaties:

  • Verbindingsweg A16/A17 ter hoogte van knooppunt Klaverpolder komende vanuit Dordrecht richting Roosendaal
  • Verbindingsweg A16/A17 ter hoogte van knooppunt Klaverpolder komende vanuit Breda richting Roosendaal
  • Op- en afrit (27) Moerdijk van de A17 richting Roosendaal

Omleidingsroutes

Gele borden en tekstkarren geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Vorstschade aan het asfalt

De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats. Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. Wel nemen we tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo plaatsen we onder meer waarschuwingsborden, stellen we snelheidsbeperkingen in en waar nodig sluiten we rijstroken af.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A17

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).