Grevelingenbrug voorlopig buiten gebruik

Nieuwsbericht

Grevelingenbrug voorlopig buiten gebruik

Gepubliceerd op: 12 november 2020 - Laatste update: 10 februari 2021, 09:05

Rijkswaterstaat neemt vanaf vandaag, 12 november 2020, de basculebrug over de Grevelingensluis in de N59 bij Bruinisse voorlopig buiten gebruik.

De brug wordt omhoog gezet. Uit testen blijkt dat er een kans bestaat op een onveilige situatie als de brug wordt geopend of gesloten. Wegverkeer op de autoweg N59 kan gebruikmaken van de andere brug over de Grevelingensluis.

Hinder wegverkeer

Rijkswaterstaat treft maatregelen voor het wegverkeer. Er worden bloktijden voor de scheepvaart ingesteld om de doorstroming van zowel wegverkeer als scheepvaart te garanderen. In deze bloktijden wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met de spits- en bustijden. Buiten deze bloktijden kan het verkeer over de andere brug bij de sluis. Er zijn afspraken gemaakt met de hulpverleningsdiensten om een snelle en veilige doorgang van de hulpdiensten te garanderen. In verband met de verkeersveiligheid geldt tijdens de werkzaamheden een snelheidsbeperking voor het wegverkeer. Dit wordt met borden aangegeven.

Hinder scheepvaart

De stremming van de Grevelingenbrug is tot nader order. Rijkswaterstaat onderzoekt op dit moment welke maatregelen getroffen moeten worden en hoe lang herstel gaat duren.

Ga naar de website Vaarweginformatie voor de meest actuele informatie rondom stremmingen van de Grevelingenbrug. In principe gelden er slots, maar bij harde wind en inspecties/werkzaamheden kan het voorkomen dat de sluis gestremd is. Om niet te worden verrast raden we aan om die site te raadplegen.