Verbindingsboog vanaf A16 richting Hoek van Holland in augustus en oktober 2020 3 weekenden afgesloten

Nieuwsbericht

Verbindingsboog vanaf A16 richting Hoek van Holland in augustus en oktober 2020 3 weekenden afgesloten

Gepubliceerd op: 27 juli 2020, 15:53 - Laatste update: 27 juli 2020, 16:01

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert bouwcombinatie De Groene Boog de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. De nieuwe fly-over bij Terbregseplein is onderdeel van dit werk. Vanaf vrijdag 31 juli 22.00 uur tot 3 augustus 2020 05.00 uur is de verbindingsboog vanaf de A16 richting Hoek van Holland afgesloten.

Tijdens de afsluiting werkt de aannemer aan de realisatie van de fundering voor de fly-over. Het verkeer vanaf Dordrecht richting Den Haag wordt omgeleid via Ring Zuid (snelweg A15 en snelweg A4). Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

De verbindingsboog is ook afgesloten in het weekend van vrijdag 7 augustus 22.00 uur tot en met 10 augustus 2020 05.00 uur en van vrijdag 2 oktober 22.00 uur tot maandag 5 oktober 2020 05.00 uur. De doelgroepenstrook voor vrachtverkeer is afgesloten van 31 juli tot en met 23 augustus 2020.

Werkzaamheden A16

Bouwcombinatie De Groene Boog voert werkzaamheden uit voor de bouw van een fly-over over het bestaande wegennet van het Terbregseplein. Deze fly-over verbindt de huidige A16 met de nieuwe A16 Rotterdam richting de snelweg A13. Tijdens de afsluitingen worden onder andere damwanden en palen aangebracht voor de fundering van de pijlers die de nieuwe fly-over ondersteunen. Deze werkzaamheden worden zeer dicht langs de snelweg en rondom de doelgroepenstrook uitgevoerd.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.