Werkzaamheden Suurhoffbrug (A15); november en december 2019

Werkzaamheden

Werkzaamheden Suurhoffbrug (A15); november en december 2019

Gepubliceerd op: 27 november 2019, 12:52 - Laatste update: 27 november 2019, 12:53

Rijkswaterstaat voert in november en december 2019 diverse reparaties en inspecties uit aan de Suurhoffbrug (snelweg A15). Daarvoor worden om en om rijstroken afgesloten, maar wordt de brug ook 2 weekenden voor al het verkeer afgesloten.

Omleidingsroutes worden ingesteld. Om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken, voert Rijkswaterstaat werkzaamheden waar mogelijk tegelijkertijd uit zodat wegafzettingen beperkt blijven.

Deze werkzaamheden zijn uitgesteld naar het reserveweekend van vrijdag 20 december 23.00 uur tot maandag 23 december 2019 05.00 uur.

Weekendafsluitingen Suurhoffbrug (A15)

De Suurhoffbrug is op de volgende data in beide richtingen geheel afgesloten:

  • van vrijdag 6 december 23.00 uur tot maandag 9 december 05.00 uur
  • van vrijdag 13 december 23.00 uur tot zaterdag 14 december 18.00 uur

De extra reistijd bedraagt circa 10 tot 30 minuten.

Eerdere rijstrookafsluitingen

Rijkswaterstaat is vanaf 11 november 2019 gestart met de werkzaamheden en daarvoor zijn al rijstrookafsluitingen geweest.

Omleidingsroute wegverkeer Suurhoffbrug (A15)

Het verkeer moet rekening houden met de volgende omleidingsroutes:

  • verkeer vanuit de Maasvlakte naar Kruiningergors, Oostvoorne en Brielle wordt omgeleid via de N15 en N218
  • verkeer vanuit de Maasvlakte naar (Botlek) Rotterdam wordt omgeleid via de N15, N218 en autoweg N57 naar de snelweg A15
  • verkeer vanuit de Maasvlakte naar Zeeland wordt omgeleid via de N218 en de N496
  • verkeer vanuit Rotterdam naar Oostvoorne en de Maasvlakte wordt omgeleid via de A15, N57, N218 en N15

Hinder voor de scheepvaart

Onder begeleiding kan de scheepvaart de brug passeren. Zie de BAS 214/2019 voor meer informatie.

Reserveweekend werkzaamheden Suurhoffbrug (A15)

Als de werkzaamheden door (weers)omstandigheden niet doorgaan, dan worden deze verplaatst naar het reserveweekend van vrijdag 20 december 23.00 uur tot maandag 23 december 05.00 uur. Op deze dagen is de A15 in beide richtingen geheel afgesloten. Dan wordt ook van maandag 16 december 23.00 uur tot vrijdag 20 december 05.00 uur 1 rijstrook afgesloten richting de Maasvlakte. Op de Krabbeweg is dan tot en met 10 januari 2020 1 rijstrook afgesloten. Het (fiets)verkeer wordt met verkeerslichten begeleid.

Vervanging en renovatie bestaande infrastructuur

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is een van de 13 bruggen in Zuid-Holland uit de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van Rijkswaterstaat die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden Suurhoffbrug (A15)

Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).