Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting

Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting

Het groot onderhoud op de A12 tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk vindt in 9 aaneengesloten dagen plaats. De weg tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug is in de richting van Den Haag volledig afgesloten.

De A12 tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk is gedeeltelijk toegankelijk. Na de werkzaamheden is dit traject klaar voor de toekomst.

Duur werkzaamheden

De werkzaamheden duren van:

  • Maandag 27 september 21.00 uur tot donderdag 7 oktober 2021 05.00 uur.

Traject Nieuwerbrug Reeuwijk gedeeltelijk toegankelijk

Tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug is de A12 richting Den Haag volledig afgesloten. Het is wel mogelijk om via oprit Nieuwerbrug (13) de A12 richting Den Haag op te gaan. Hier vinden tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk ook werkzaamheden plaats, maar blijft de oprit voor het grootste gedeelte van de tijd open. Wanneer oprit Nieuwerbrug (13) opnieuw geasfalteerd wordt, leiden we het verkeer om.

Omleidingen A12

Het verkeer wordt grootschalig omgeleid vanaf Utrecht knooppunt Oudenrijn. De extra reistijd kan oplopen tot zo’n 60 minuten. Voor het lokale bestemmingsverkeer zijn er speciale omleidingen. De routes worden aangegeven op de gele borden.

Richting Den Haag

Het verkeer richting Den Haag wordt vanaf Utrecht knooppunt Oudenrijn omgeleid naar de A2 richting Amsterdam. Vervolg ter hoogte van knooppunt Holendrecht de weg richting Den Haag via de A9 en A4.

Adviesroute

Voor deze richting gelden 2 adviesroutes:

  • Volg vanuit Utrecht knooppunt Lunetten de A27 richting Hilversum. Vervolg ter hoogte van knooppunt Eemnes de weg richting Den Haag via de A1, A10 en A4.
  • Volg vanuit Ede-Veenendaal knooppunt Maanderbroek de A30 richting Barneveld. Vervolg ter hoogte van Barneveld richting Den Haag via de A1, A10 en A4.

Richting Rotterdam

Het verkeer richting Rotterdam wordt vanaf Utrecht knooppunt Lunetten omgeleid via de A27 richting Gorinchem. Vervolg ter hoogte van knooppunt Gorinchem de weg richting Rotterdam via de A15.

Het verkeer richting Rotterdam wordt vanaf knooppunt Oudenrijn omgeleid naar de A2 richting Den Bosch. Vervolg ter hoogte van knooppunt Everdingen de weg richting Rotterdam via de A27 en de A15.

Adviesroute

Voor deze richting geldt de volgende adviesroute:

  • Volg vanuit Arnhem knooppunt Grijsoord de A50 richting Nijmegen. Vervolg ter hoogte van knooppunt Valburg de weg richting Rotterdam via de A15.

Maatregelen

Voorafgaand aan de werkzaamheden brengen wij zoveel mogelijk mensen op de hoogte van de aanstaande hinder. Dit doen wij door inzet van sociale media, persberichten, Flitsmeister, Waze, berichten op van A naar Beter en regionale media. Daarnaast informeren we wegverkeer vooraf via de pagina Geplande wegwerkzaamheden, via matrixborden boven de weg en gele borden langs de (omleidings)route.

Zie ook