Ponten

Tijdens de weekendafsluiting in september vaart op zaterdag 9 september en zondag 10 september de pont voor (brom)fietsers en voetgangers. De pont is gratis.

Aan de noordkant vertrekt de pont vanaf het oostelijke strandje bij horecagelegenheid Summer Beach Numansdorp naast de brug. Aan de zuidkant vertrekt de pont bij recreatiegebied Hellegatsplein vlakbij de trailerhelling en horecagelegenheid De Banaan.

Tijdelijke fietsenstallingen bij de pont

Op beide locaties komen tijdelijke fietsenstallingen. Op de fietspont is ruimte voor zo’n 175 voetgangers of 75 passagiers met een fiets of brommer. In samenwerking met de gemeentes Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Moerdijk worden gratis pendelbussen ingezet van en naar de pont.

Afvaartijden pont voor (brom)fietsers en voetgangers

Aan beide oevers vaart elk halfuur een pont voor (brom)fietsers en voetgangers. Op zaterdag vertrekt aan de noordkant de eerste pont om 06.00 uur. De laatste afvaart is hier om 19.30 uur. Op zondag vertrekt de eerste pont om 11.00 en de laatste om 19.30 uur. 

Aan de zuidkant vertrekt op zaterdag de eerste pont om 06.15 en de laatste om 19.45 uur. Op zondag vertrekt de eerste pont hier om 11.15. De laatste om 19.45 uur.

Bereikbaarheid pont

We zorgen ervoor dat (brom)fietsers, scooters, voetgangers en landbouwvoertuigen veilig de veerponten kunnen bereiken. Zeker aan de noordkant is dat een opgave, want daar rijdt ook het bouwverkeer van aannemerscombinatie CMCH die de brug renoveert.

Veiligheid staat voorop. Het wordt passen en meten om fietsers, voetgangers, landbouwverkeer en werkverkeer letterlijk in goede banen te leiden. Om die reden sluiten we vanaf de Molendijk de weg parallel aan de Rijksweg naar het strandje af voor auto-, motor- en vrachtverkeer. Het is daarom niet mogelijk om dichtbij de pont de auto te parkeren.

In plaats daarvan bieden Rijkswaterstaat en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Moerdijk gratis pendeldiensten aan. Deze pendeldiensten rijden tijdens de vaartijden van de pont. Taxivervoerders Goverde en Milot Reizen verzorgen de pendeldiensten van en naar de ponten.

Pendeldiensten

Pendeldienst Moerdijk

In de gemeente Moerdijk rijdt een pendelbus tussen recreatiegebied De Banaan en de 3 volgende haltes:

  • Halte Willemstad: busstation Steenpad, 4797 BK Willemstad
  • Halte Helwijk: bushalte Steenpad, 4797 SG Oudemolen
  • Halte Carpoolplaats Willemstad: Sluispad Zuid, 4794 SC Heijningen

U kunt bij de pont of bij een van de 3 haltes opstappen. Parkeren is mogelijk bij de carpoolplaats, maar het aantal plekken is (zeer) beperkt. Taxi Goverde verzorgt de ritten van en naar recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan.

Pendeldienst Hoeksche Waard

In de gemeente Hoeksche Waard rijdt de pendelbus vanaf P+R Numansdorp (viaduct A29/Beneden Molendijk). Hier zijn 60 parkeerplekken en u kunt hier ook iemand afzetten.

De locatie is ook bereikbaar met de bus via halte Numansdorp/Viaduct A29. De dienstregeling van de bussen van Connexxion is zoveel mogelijk afgestemd op de vaartijden van de pont. De gratis pendeldienst rijdt heen en weer tussen Viaduct A29 en de pont.

Pendeldienst Goeree-Overflakkee

In de gemeente Goeree-Overflakkee rijdt een pendeldienst tussen recreatiegebied De Banaan, waar de pont aanmeert, en P+R-terrein Schaapsweg, waar zo’n 150 parkeerplaatsen zijn. Taxi Goverde rijdt ieder half uur in 10 minuten naar de pont en vanaf de pont weer terug. De pendelbus biedt plaats aan 16 personen.

Download de Riveer App voor de actuele vaartijden

De actuele dienstregeling van de pont heeft u altijd bij de hand met de Riveer app. Vaart de pont door bijvoorbeeld harde wind op andere tijden of niet? Dan waarschuwt de app u met een gratis pushbericht, ook als het probleem weer is opgelost. U kunt de app gratis downloaden in de appstore.