Hinder en maatregelen

Rijkswaterstaat gaat de Van Brienenoordbrug vernieuwen. Tot die tijd voeren we in 2024 onderhoud uit zodat u de brug veilig kunt blijven gebruiken. Op deze pagina leest u meer over eventuele hinder en welke maatregelen we nemen om die zo veel mogelijk te beperken.

Bij de onderhoudswerkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug is hinder op sommige momenten onvermijdelijk. Door maatregelen te nemen proberen we die zo beperkt mogelijk te houden.

Werkzaamheden aan het fietspad op de Van Brienenoordbrug

In de periode van 15 juli 06.00 tot en met 28 juli 00.00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het fietspad. Hierdoor is het fietspad in beide richtingen afgesloten.

Veerpont

Tijdens de afsluiting vaart er 24 uur per dag een veerpont over de Nieuwe Maas tussen de watertaxi halte Rivium (ter hoogte van het Zalmhuis) en de halte Oud IJsselmonde aan de overkant. Naast de omleidingsroute via de Willemsbrug is dit een andere mogelijkheid om aan de overkant te komen. (Brom)fietsers, scooters, bakfietsen en scootmobielen kunnen gebruik maken van de pont. De pont is niet bestemd voor voetgangers. Deze kunnen gebruik maken van de waterbus.

Praktische informatie:

  • De pont vertrekt iedere 20 minuten per zijde.
Noordzijde - halte Rivium.00.20.40
Zuidzijde - halte IJsselmonde.10.30.50

Deze tijden zijn onder voorbehoud, bij drukte tijdens spits kan het afwijken.

  • Op basis van vervoerscijfers zijn in de drukke uren op werkdagen van 06.00 tot en met 09.00 uur en van 12.00 tot en met 18.00 uur stewards aanwezig om de (brom)fietsers bij de haltes te begeleiden.
  • Op beide oevers tussen 22.00 tot 06.00 uur zijn stewards aanwezig om het veiligheidsgevoel in het donker te borgen.
  • De pont heeft voldoende plek. Wel vragen we aan de bakfietsgebruikers om de pont zo weinig mogelijk te gebruiken tijdens de spitsuren. Bakfietsen hebben invloed op de beschikbare ruimte op de pont.
  • Houd rekening met extra reistijd door het wachten op de pont.

De veerverbinding wordt uitgevoerd door de Watertaxi Rotterdam, in opdracht van Rijkswaterstaat.