Hinder en maatregelen

Hinder en maatregelen

De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verricht in opdracht van Rijkswaterstaat duren nog tot eind 2022. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een afsluiting nodig om de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel te verplaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden.

Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument, die nu zijn vervaagd, weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Hinder verven John S. Thompsonbrug

De John S. Thompsonbrug bestaat uit 9 brugdelen, die afzonderlijk van elkaar geverfd worden. Zo kan het verkeer (met aangepaste snelheid van 50 km/h) gebruik blijven maken van de brug.

Wel zijn er diverse afsluitingen nodig voor het op- en afbouwen van de slim-fit-coat (een constructie om de brug heen) en het verplaatsen ervan naar een volgend brugdeel. Fietsers (onder begeleiding) en nood- en hulpdiensten kunnen dan wel over de brug. Bovendien vermindert de slim-fit-coat de geluidsoverlast en hinder door stof.

Brug zomer 2022 dicht voor vervangen wegdek

Brug 4 weken afgesloten voor autoverkeer en 6 weken voor fietsers

Tot en met begin september wordt de brug meerdere malen volledig afgesloten om het wegdek van zowel de rijbaan als het fietspad over de gehele lengte te kunnen repareren. Deze periode is gekozen omdat het dan minder druk is vanwege de vakanties en omdat er dan geen andere wegprojecten voorzien zijn in de regio.

Afsluiting fietspad

  • Fase 1: 20 juni t/m 17 juli 2022
  • Fase 2: 22 augustus t/m 4 september 2022
  • Tijdens deze afsluitingen kunnen fietsers via een pendeldienst de oversteek maken

Afsluiting rijbaan (houd rekening met extra reistijd)

  • 25 juli tot en met 21 augustus 2022
  • Tijdens deze afsluiting is het fietspad open

2 weken voor aanvang van de werkzaamheden worden reizigers ter plekke via borden gewezen op deze werkzaamheden. Tevens wordt de geldende omleiding tijdig ter plekke aangegeven.