Werkzaamheden

A9: Gaasperdammertunnel ’s nachts dicht; 10 - 12 april 2024

Gepubliceerd op: 8 april 2024, 13.51 uur - Laatste update: 8 april 2024, 13.58 uur

De Gaasperdammertunnel (A9) is deze week 2 nachten afgesloten door onderhoudswerkzaamheden. Woensdagavond en -nacht sluiten we de tunnelbuis richting knooppunt Holendrecht af. Donderdagavond en -nacht werken we in de andere tunnelbuis richting knooppunt Diemen.

Houd rekening met een extra reistijd van minimaal 10 minuten.

Afsluitingen A9

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Gaasperdammertunnel op de volgende tijdstippen dicht:

  • Woensdag 10 april van 22.00 (opritten worden vanaf 20.30 uur afgesloten) tot donderdag 11 april 2024 05.00 uur is de noordelijke tunnelbuis Gaasperdammerweg vanuit knooppunt Diemen (A1/A9) richting knooppunt Holendrecht (A9/A2) dicht.
  • Donderdag 11 april van 22.00 (opritten worden vanaf 20.30u afgesloten) tot vrijdag 12 april 2024 05.00 uur is de zuidelijke tunnelbuis Gaasperdammerweg vanuit knooppunt Holendrecht (A2/A9) richting knooppunt Diemen (A9/A1) dicht.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen A9

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam Zuidoost wordt via verschillende routes en borden omgeleid naar de A1 en de A2. Extra reistijd is ongeveer 10 minuten.

Tunnelonderhoud Gaasperdammertunnel

In en om de tunnel voeren we verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de verlichting, de ventilatoren en de vluchtdeuren. Alle camera’s maken we schoon, zodat de verkeerscentrale weer goed zicht heeft op het verkeer. Buiten de tunnel maaien we de bermen en doen we asfaltonderhoud.

Testen omroepinstallatie

Tijdens de onderhoudsnachten testen we de omroepinstallatie. We spelen een dwingend bericht af, samen met een luid alarm. Dit kan in de omgeving als verontrustend ervaren worden. De test van de omroepinstallatie vindt plaats op beide avonden vanaf 22.00 uur.

Meer informatie werkzaamheden A9

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.