Werkzaamheden

A59: weekendafsluiting tussen Made en Waalwijk; 10 - 20 mei 2024

Gepubliceerd op: 29 april 2024, 13.16 uur - Laatste update: 14 mei 2024, 16.44 uur

In de weekenden van vrijdag 10 tot maandag 13 en van vrijdag 17 tot maandag 20 mei 2024 zijn delen van de A59 verschillende periodes dicht. In de weekenden voert aannemerscombinatie ALSÉÉN in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A59.

Afsluitingen A59

Van vrijdag 10 mei 23.59 tot zaterdag 11 mei 23.59 uur is de A59 richting Roosendaal dicht tussen knooppunt Hooipolder en afrit Made (32). De op- en afrit Oosterhout (33) en Raamsdonksveer (34) zijn ook dicht. De oprit Made (32) naar de A59 richting Roosendaal is gewoon open voor het verkeer.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Het verkeer richting Roosendaal leiden we om vanaf knooppunt Hooipolder via de A27, A58 en A16. Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch richting Roosendaal adviseren we om te rijden via de A2 en A15 of via de N65 en A58. Verkeer met een regionale bestemming wordt via lokale wegen omgeleid. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Van zondag 12 mei 00.01 uur tot maandag 13 mei 2024 05.00 uur is de A59 richting ’s-Hertogenbosch dicht tussen knooppunt Zonzeel en knooppunt Hooipolder. De tussengelegen op- en afritten zijn ook dicht. 

Het verkeer richting ’s-Hertogenbosch leiden we om via de A16, A58 en A27 of de A16, N3 en A15. Verkeer met een regionale bestemming wordt via lokale wegen omgeleid. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Van vrijdag 17 mei 22.00 tot zaterdag 18 mei 2024 23.59 uur is de A59 richting ’s-Hertogenbosch dicht tussen knooppunt Hooipolder en afrit Waspik (35). De oprit Waspik (35) naar de A59 richting ’s-Hertogenbosch is open. 

Het verkeer vanuit Hooipolder richting ’s-Hertogenbosch leiden we om via de A27, A58 en N65 of via de A27, A15 en A2. Verkeer met een regionale bestemming wordt via lokale wegen omgeleid. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Van zondag 19 mei 00.01 tot maandag 20 mei 2024 05.00 uur is de A59 richting Roosendaal dicht tussen afrit Waalwijk (37) en knooppunt Hooipolder. De tussengelegen op- en afritten zijn ook dicht. We adviseren het verkeer om vanaf ‘s-Hertogenbosch richting Roosendaal om te rijden via de A2 en A15 of via de N65 en A58.

Vanaf Waalwijk leiden we het verkeer om via de N261, N260 en A58. Lokaal verkeer in de gemeente Altena kan gebruik maken van de N267 en N322.

De afsluitingen vallen samen met het Pinksterweekend en het weekend aansluitend op Hemelvaartsdag. Afsluitingen plannen we zo veel mogelijk in verkeersluwe periodes, zoals weekenden en vakanties. Door de grote hoeveelheid (weekend)werkzaamheden in 2024 is maar een beperkt aantal weekenden beschikbaar voor werkzaamheden.

Vandaar dat we genoodzaakt zijn wegwerkzaamheden te plannen in weekenden rondom feestdagen, zoals Hemelvaartsdag.

Wat gaan we doen?

Tijdens de weekendafsluiting brengen we een nieuwe toplaag op het asfalt aan. De afrit Oosterhout van de A59 richting Roosendaal wordt opnieuw geasfalteerd. Daarnaast vindt onderhoud plaats aan onder andere de vangrail en openbare verlichting en voeren we verschillende onderzoeken uit. 

We doen deze werkzaamheden vooruitlopend op de verbredingswerkzaamheden, zodat de weg in goede conditie is en we zo min mogelijk extra verkeershinder veroorzaken tijdens de verbredingsperiode.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer kan niet via de A59 rijden en moet omrijden. Kijk op de website van de vervoersmaatschappijen Connexxion en Arriva of dit gevolgen heeft voor uw reis. Check voor vertrek ook altijd de actuele dienstregeling.

Verbetering A27

De onderhoudswerkzaamheden zijn onderdeel van het project Verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Tussen 2024 en 2031 verbetert Rijkswaterstaat de A27 Houten - Hooipolder met extra rijstroken en spitsstroken, de bouw van 3 nieuwe bruggen en de renovatie en uitbreiding van 1 brug. 

Aannemerscombinatie De Groene Waarden voert de verbetering van het noordelijke gedeelte (Houten - Everdingen) uit. Aannemerscombinatie ALSÉÉN voert de verbetering van het zuidelijke gedeelte (Everdingen - Hooipolder) uit.

Meer informatie werkzaamheden A59 en A27

Voor actuele informatie over afsluitingen en omleidingen kijkt u op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.