Werkzaamheden

A12: groot onderhoud tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg; 31 juli - 9 augustus 2023

Gepubliceerd op: 6 juli 2023 - Laatste update: 31 juli 2023, 14:24

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A12 bij Arnhem. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 31 juli tot woensdag 9 augustus. Tijdens de werkzaamheden is de A12 in de richting naar Duitsland afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van meer dan 30 minuten.

We vervangen het asfalt op de snelweg A12 tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Daarnaast worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de bermen en wordt de vangrail vervangen of vernieuwd waar dat nodig is. Ook gaan we in knooppunt Grijsoord de verbindingsboog en invoegstrook herinrichten van de snelweg A50 naar de A12 toe.

Afsluiting A12

Van maandag 31 juli 05.00 tot woensdag 9 augustus 04.00 uur is de A12 in de richting van Duitsland afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Ook is de oprit Oosterbeek (25) richting Arnhem afgesloten.

De drukte wordt verwacht in de avondspitsen en op zaterdag 5 augustus. Vakantieverkeer heeft een groot aandeel in de drukte op zaterdag.

Omleidingsroutes werkzaamheden A12

Verkeer op de A12 in de richting van Duitsland wordt omgeleid via de A30 bij knooppunt Maanderbroek, snelweg A1 en de A50. Verkeer op de A50 wordt bij knooppunt Valburg omgeleid via de snelweg A15 bij knooppunt Valburg, de A325 en de N325. Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan.

Advies aan weggebruikers

De extra reistijd loopt op tot meer dan 30 minuten, daarom adviseren we weggebruikers:

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie en pas zo nodig uw reis hierop aan.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Groot onderhoud A12

We voeren onderhoud uit aan de A12 om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming, beperking van files en het vergroten van de bereikbaarheid. Om de snelwegen kwalitatief op niveau te houden voeren we beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie groot onderhoud A12?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.