Nieuwsbericht

Bezoek 17 juni 2023 de A16 Rotterdam tijdens de Dag van de Bouw

Gepubliceerd op: 13 juni 2023, 09.47 uur - Laatste update: 10 januari 2024, 12.59 uur

Op zaterdag 17 juni 2023 is het weer Dag van de Bouw. Bouwconsortium De Groene Boog en Rijkswaterstaat openen deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur de bouwplaats van de A16 Rotterdam. Bezoekers zijn van harte welkom.

De A16 Rotterdam is een nieuwe snelweg tussen A16/A20 knooppunt Terbregseplein en A13 Rotterdam The Hague Airport. Onderdeel van de nieuwe weg is de Rottemerentunnel.

De snelweg en de tunnel zijn volledig energieneutraal en de tunnel duikt onder het Lage Bergse Bos door, in plaats van er dwars doorheen te gaan. Op het tunneldak komen bomen, struiken en weides voor recreatie. Zo wordt de A16 Rotterdam een van de best ingepaste snelwegen van Nederland.

Activiteiten Dag van de Bouw

Ontdek tijdens de Dag van de Bouw dit unieke project. Wandel richting de Rottemerentunnel en maak een rondje door de tunnelbuis van de Rottemerentunnel door het Lage Bergse Bos, waar eind 2025 het verkeer doorheen rijdt. Krijg hier meer informatie over bijvoorbeeld de technische systemen, de hulppostkasten, de vluchtgang, de bouwmethode en nog veel meer!

Vervolg je route richting het uitkijkpunt op de tijdelijke bouwbrug met uitzicht op de Rotte, de tunneltoerit en het Terbregseveld. Heeft u het bouwterrein bekeken? Wandel of fiets dan richting de Expo A16 Rotterdam.

In ons interactieve belevingscentrum krijg je nog veel meer informatie over de aanleg van de nieuwe snelweg. We staan u graag te woord en leiden u met veel enthousiasme rond.

Er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Kom kijken op ons materieelplein met onder andere een kraan, een zandwagen en een asfaltwagen. Trek het oranje hesje aan, zet de bouwhelm op en maak een stoere foto. Of kom spelen in onze zandspeelplaats en doe mee aan de A16 Rotterdam woordbingo.

Meer dan A16 Rotterdam

Collega’s van het Recreatieschap Rottemeren zijn aanwezig en vertellen meer over de kwaliteitsimpuls van het Lage Bergse Bos. De werkzaamheden zijn ook hier in volle gang. En ook collega’s van het project renovatie Van Brienenoordbrug zijn erbij om u meer informatie te geven over de geplande werkzaamheden aan deze iconische Rotterdamse brug.

Bereikbaarheid bouwterrein

U bent van harte welkom op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur. Toegang is gratis. Kom vooral met het openbaar vervoer of de fiets. Uw fiets kunt u kwijt bij de Eekhoornplaats en de Mollenplaats. Komt u wel met de auto? Parkeer dan op de parkeerterreinen in het Lage Bergse Bos, onder andere bij de Mollenplaats en Bokkenplaats.

De Expo A16 Rotterdam en de informatiestandjes (met informatie over het project en activiteiten voor kinderen) zijn rolstoeltoegankelijk. Helaas is de bouwplaats niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel/scootmobiel. Ook kinderwagens kunnen het terrein niet op.

De bouwtrappentorens (om de tunnel in en uit te gaan) zijn alleen toegankelijk voor bezoekers die zelfstandig de trap kunnen betreden. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie Dag van de Bouw 2023

Kijk voor uitgebreidere informatie en de aanmelding voor een van de verschillende tijdsloten op de pagina Dag van de Bouw 2023 of ga naar de website A16 Rotterdam.