Werkzaamheden

Werkzaamheden veerhaven in Harlingen; 20 april - 31 mei 2023

Gepubliceerd op: 18 april 2023, 17.06 uur - Laatste update: 28 april 2023, 11.11 uur

Vanaf donderdag 20 april tot en met woensdag 31 mei 2023 voeren we diverse werkzaamheden uit in de veerhaven in Harlingen.

Terugplaatsen vaste brugdelen

Op donderdag 20 april vinden er werkzaamheden plaats bij de afmeerlocatie West van de veerboot naar Vlieland. Die dag worden de gerenoveerde vaste brugdelen van de voetgangersbrug teruggeplaatst.

Ook plaatsen we de nieuwe elektriciteitsbunker naast de plek van de oorspronkelijke bunker. Tijdens de werkzaamheden blijft de tijdelijke steigerbrug beschikbaar voor passagiers. We proberen eventuele hinder zo veel mogelijk te beperken.

Demonteren autobrug

De bestaande autobrug van de afmeerlocatie West wordt van woensdag 10 mei tot en met vrijdag 12 mei gedemonteerd en vervangen door de gerenoveerde val en bovenbouw van de voormalige autobrug van de afmeerlocatie van de veerboot naar Terschelling (afmeerlocatie Oost).

Nieuwe voetgangersbrug

Tussen maandag 22 mei en woensdag 31 mei demonteren we de tijdelijke voetgangersbrug van de locatie West. De tijdelijke brug vervangen we voor een nieuwe beweegbare hoge voetgangersbrug. De tijdelijke constructie van de vaste delen wordt vervangen door de gerenoveerde vaste delen.

Deze werkzaamheden starten na vertrek van de eerste boot op maandag 22 mei. Op maandag 22 en dinsdag 23 mei zullen er geen boten meer aanmeren op locatie West. 

Gedurende deze 2 dagen vinden alle afvaarten naar zowel Terschelling als Vlieland plaats vanaf afmeerlocatie Oost. Passagiers worden in de vertrekhal begeleid bij het volgen van de juiste route. Mogelijke (geluid)hinder zal tot een minimum worden beperkt.

De werkzaamheden aan de bruggen vinden plaats vanaf de wal. Hierdoor zullen de werkzaamheden geen gevolgen hebben voor de dienstregeling van Rederij Doeksen of hinder veroorzaken voor de plezier- en overige scheepvaart.

Naast genoemde werkzaamheden aan de bruggen vinden er tot eind mei 2023 werkzaamheden plaats aan de afmeerpalen in de veerhaven. Daarnaast worden de bestaande drenkelingentrappen aan de kades vervangen door nieuwe.