Nieuwsbericht

Werkzaamheden Rozenoordbrug afgerond

Gepubliceerd op: 17 maart 2023 - Laatste update: 17 maart 2023, 17:05

Aan het begin van 2023 werkte de aannemer aan de extra ondersteuning van de langsliggers van de Rozenoordbrug. De extra ondersteuning is op 4 plekken aangebracht. Op de oevers zijn de werkzaamheden afgerond. De omleidingsroute van het voet- en fietspad aan de Amsteldijk is op 30 januari 2023 opgeheven.

Afronding werkzaamheden in de Amstel

De werkzaamheden in de Amstel zijn iets later klaar dan vooraf aangekondigd. Door de koude temperaturen eerder in 2023 liepen de betonwerkzaamheden iets uit. Eind februari plaatsten we het remmingswerk terug in de Amstel. Dit is een constructie in het water ter bescherming van de steunpunten van de Rozenoordbrug. 

Begin maart zijn de pontons opgeruimd en is de vaarweg opengesteld. Onder de brug plaatsten we 2 vleermuiskasten. Hier kunnen vleermuizen verblijven, als ze in het voorjaar uit hun winterslaap komen om insecten te vangen.

Opruimen werkterrein en laatste bewonersbrief

De werkzaamheden om de Rozenoordbrug extra te versterken zijn klaar. De brug is nu voldoende versterkt om de komende 10 jaar het verkeer op de A10 over de Amstel te loodsen. Binnenkort ruimen we de werkterreinen ter hoogte van de Rozenoordbrug op, zodat alles er weer netjes uit ziet.