Nieuwsbericht

Fietspad Afsluitdijk tijdelijk open op 1 en 2 juli 2023

Gepubliceerd op: 27 maart 2023 - Laatste update: 3 april 2023, 16:23

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2023 opent Rijkswaterstaat het fietspad op de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. De tijdelijke opening is één van de maatregelen om fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk te maken nu de werkzaamheden daar langer duren dan werd gedacht.

Het fietspad is gesloten sinds 1 april 2019 vanwege de vernieuwing van de Afsluitdijk. Op 1 en 2 juli 2023 kunt u tussen 08.00 en 18.00 uur over de hele Afsluitdijk fietsen of wandelen. Fietsers en wandelaars kunnen dan voor het eerst over het nieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde. Dit fietspad is beschikbaar dankzij de inzet van de regio.

Het openen van het fietspad tijdens de werkzaamheden is een ingewikkelde operatie. Ter hoogte van de spuicomplexen in Den Oever en Kornwerderzand werken we namelijk nog volop. Na het weekend van 1 en 2 juli gaat het fietspad weer dicht vanwege de werkzaamheden aan de Afsluitdijk.

A7 blijft open voor wegverkeer

De A7 over de Afsluitdijk blijft op 1 en 2 juli beschikbaar voor het wegverkeer.

Samenwerking belangenorganisaties

Het tijdelijk openen van het fietspad is één van de maatregelen om fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk te maken. Bij de verkenning naar maatregelen hebben we samengewerkt met belangenorganisatie voor fietsen en wandelen. Zij zijn blij met deze opening maar hadden liever gezien dat de Afsluitdijk vaker opengaat voor fietsers en wandelaars.

Definitief programma openingsweekend Afsluitdijk

De komende tijd werken we met verschillende instanties aan de organisatie van dit weekend. Houd de website van de Afsluitdijk in de gaten voor actuele informatie rondom de openingvan het fietspad.

Gezamenlijk persbericht

Dit is een gezamenlijk persbericht van Rijkswaterstaat, De Nieuwe Afsluitdijk, Bouwconsortium Levvel, Fietsersbond, Stichting Landelijk Fietsplatform, Nederlandse Toer Fiets Unie en Wandelnet.