Nieuwsbericht

Informatieavond Stokebrandsweerd 30 maart 2023

Gepubliceerd op: 21 maart 2023 - Laatste update: 23 maart 2023, 10:33

We werken aan een plan om de riviernatuur in de Stokebrandsweerd te verbeteren. Het aanleggen van een met de IJssel meestromende geul moet ervoor zorgen dat het gebied aantrekkelijker wordt voor verschillende soorten vissen en andere dieren.

Op donderdag 30 maart 2023 is er een publieksbijeenkomst voor omwonenden en andere geïnteresseerden.

Langzaam meestromend water biedt een leef- en paaiomgeving voor dieren en planten en helpt het gebied zich te ontwikkelen tot een betere leefomgeving. Daarom wordt er van de huidige strang een meestromende geul gemaakt. Halverwege 2027 moet deze natuurmaatregel worden opgeleverd.

Publieksbijeenkomst plannen en aanpak Stokebrandsweerd

Het doel van de bijeenkomst is om de deelnemers te informeren over de plannen en de aanpak. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en idee├źn met elkaar te delen. De projectmanager, omgevingsmanager en ecoloog van het project zullen de maatregel toelichten en meer vertellen over het ontwerpproces. De publieksbijeenkomst vindt plaats op:

  • Donderdag 30 maart van 19.00 tot 21.00 uur. De inloop start om 18.30 uur. De locatie is Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen.

Aanmelden voor de publieksbijeenkomst kan via de website van Stokebrandsweerd.

Kaderrichtlijn Water

We hebben de opdracht om de kwaliteit van leefgebieden voor planten en dieren te verbeteren en de biodiversiteit te vergroten in het rivierengebied. De maatregelen die we hiervoor nemen zijn onderdeel van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Het doel van deze richtlijn is om de kwaliteit van het oppervlaktewater in Europa te verbeteren en te beschermen.

Meer weten over onze projecten? Op de projectpagina Oost-Nederland: onderhoud van rivieren en kanalen leest u meer!