Nieuwsbericht

Afzinken eerste tunneldeel Blankenburgverbinding

Gepubliceerd op: 24 maart 2023 - Laatste update: 3 april 2023, 16:39

Op vrijdag 31 maart 2023 wordt, als de (weers)omstandigheden het toelaten, het eerste tunneldeel van de Maasdeltatunnel afgezonken naar de bodem van het Scheur (Nieuwe Waterweg).

Een memorabel moment voor de bouw van de Blankenburgverbinding, de nieuwe snelweg (A24), die komt tussen de snelweg A20 bij Vlaardingen en de snelweg A15 bij Rozenburg. De Maasdeltatunnel is onderdeel van deze nieuwe weg en verbindt straks de 2 oevers van het Scheur met elkaar.

Bouw van 2 tunneldelen

Eerder werden 2 tunneldelen in het droogdok van Damen Verolme gebouwd. Het eerste stuk gaat nu naar zijn definitieve plek. Op zaterdag 15 april 2023 volgt het tweede deel. De tunneldelen zijn 185 en 205 m lang en komen op een diepte van ongeveer 28 m onder NAP te liggen.

Afzinken nieuw tunneldeel Blankenburg live meemaken

Aan beide kanten van het water komt een tribune te staan. Op 31 maart 2023 kunt u vanaf die plek getuige zijn van het komen aanvaren van Alara, zoals het zuidelijke tunneldeel is genoemd. Ook kunt u het positioneren en uiteindelijk onder water verdwijnen van het ongeveer 50.000 ton wegende tunneldeel zien. Tussen 10.00 en 18.00 uur is de tribune open voor publiek en geven we ook regelmatig een toelichting op de operatie.

Isabella, het noordelijke deel van de tunnel, volgt 2 weken later op 15 april. Ook dan kunt u de operatie vanaf een tribune te bekijken.

Aanmelden voor afzinkevent

U kunt zich aanmelden via de website over de Blankenburgverbinding. Ook op de social mediakanalen van de Blankenburgverbinding vindt u die dag updates van de operatie: